Een van oudsher populair middel om reclame of promotie te maken in de zakelijke markt is het drukken van flyers. Of je ze nu met 5000 tegelijk wilt versturen of uitdelen op een beurs, met een flyer kun je nog alle kanten op. Tegenwoordig wordt, ondanks vele nieuwe digitale promotie/reclame mogelijkheden, er nog steeds veelvuldig gebruik gemaakt van het drukken van flyers. Ook de mogelijkheden hierin hebben namelijk niet stilgezeten.  Wat al jaren hetzelfde is, maar waar altijd vele vragen over zijn, zijn de formaten flyers die beschikbaar zijn. Welke formaten zijn het populairst en voor welke toepassingen is het betreffende formaat handig? Je leest het in onze nieuwste blog.

Vierkant

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een flyer als vierkant te laten drukken. De meest voorkomende formaten zijn hierin 210×210 mm, 148×148 mm, 135×135 mm en 130×130 mm. Uiteraard kun je ook je eigen formaat doorgeven, maar over het algemeen zien we deze afmetingen het meest terug komen bij vierkante flyers. Waarom? Dit heeft te maken met de afmetingen van A formaten. Een vierkante flyer wordt ook wel een carré flyer genoemd en wordt ingezet voor bijvoorbeeld tijdelijke acties en als kaartje (geboorte, verjaardag, jubileum etc.)

A4 flyers

De A4 formaat is een van het meest gebruikte A formaat (niet flyer). Ook voor een flyer wordt dit zowel staand als liggend ingezet. Dit formaat wordt voornamelijk gebruikt als je meer hebt te vertellen dan er past op een A5 formaat. Hierdoor is een A4 flyer veel informatiever van aard dan zijn formaatbroertje. Een A4 flyer ligt echter minder fijn in de hand waardoor het niet ideaal is om uit te delen of te verspreiden. Een A4 flyer wordt zodoende vaak ingezet als kleine poster.

A5 flyers

De flyer wordt het meest in A5 formaat gedrukt. De toepassingen zijn eindeloos. Van een leaflet op de beurs tot een informatiebrochure voor hotelgasten. Een A5 formaat ligt gemakkelijk in de hand, kan eenvoudig worden meegenomen. Het leent zich dan ook perfect uit voor 2, 4 of zelfs 8 zijdes. Een flyer in A5 drukken betekent een concreet en strak design. Met een duidelijke boodschap wordt het meest bereik gecreëerd.

Een flyer voor elke toepassing

Voor welke toepassing je een flyer ook nodig hebt, er is altijd een formaat dat past bij jouw boodschap. De vierkante, A4 en A5 flyers zijn het populairst, maar het is uiteraard ook mogelijk om een A6 of A7 formaat te laten drukken. Ook een eigen gewenst formaat behoort tot de mogelijkheden. Het enige wat jij dus hoeft te bedenken is een concrete boodschap en een passend design. De rest kun je overlaten aan een ervaren online drukkerij.

Categories: Ondernemen