Als je je huis wil beveiligen dan is de vraag wat voor een materialen schaf je precies aan om dit te doen. Er zijn veel verschillende mogelijkheden, een draadloze camera is er hier een van. Maar wat komt er allemaal kijken bij zo een draadloze camera, waar plaats je hem en hoe gaat de installatie ervan? In deze blog gaan we uitvoerig alle deze onderwerpen behandelen zodat jij de beste beveiliging voor je huis kan kopen.

 

Een van de fijnste dingen van een draadloze camera is dat de camera geen snoeren heeft waar je rekening mee hoeft te houden. Dit geeft veel gemak als je de camera wil installeren. Zonder snoeren wordt het een makkelijk project die je zelf kan doen, waar als je een camera hebt met snoeren er vaak professionals nodig zijn om hem te monteren op de juiste plek. Vaak wordt de keuze gemaakt om een draadloze camera te nemen ook besloten omdat deze vrijheid geeft in het bevestigen van het apparaat. Je kan hem overal plaatsen in en buiten hun woning zonder dat er limieten zijn.

Hieronder gaan we een aantal tips en handige dingen bespreken die je mee kan nemen voor je een beslissing maakt om een draadloze camera te gaan kopen.

 

Energie aanvoer

Er zijn vaak verschillende draadloze camera’s die je kan kopen. Je hebt zowel een camera waar die op batterijen gaat als een die op signaal gaat.

Een draadloze camera werkt met een signaal dat via de WiFi gaat en zonder storingen beelden neemt. Tussen de camera zelf en de recorder kan wel 50 meter afstand zitten, en nog steeds kunnen er dan beelden vastgelegd worden. Zoals eerder al genoemd kan deze camera eenvoudig geplaatst worden.

De camera die op batterijen gaat werkt voor 90 dagen met één batterij. Deze is verstandig om aan te schaffen als het WiFi bereik binnen je woning niet optimaal is. Zo kan er ten alle tijden beelden gemaakt worden ook als de stroom uit mocht vallen. De camera zal stand-by staan tot er beweging binnen een bepaalde afstand van de camera is en dan zal de camera geactiveerd worden en beelden vastleggen. Hij gaat vaak in combinatie met een app op je telefoon zodat je een melding krijgt op je telefoon als er iets gebeurt bij je huis mocht je niet thuis zijn. Op deze manier kan je live mee kijken en met de SD-kaart die erin zit beelden ook later terugkijken mocht dit nodig zijn.

 

Binnen of buiten?

De camera’s kunnen vaak zowel binnen als buiten geplaatst worden. Hoewel normaal gesproken de camera’s binnen geplaatst worden om het overzicht te bewaren. Mocht je een buiten camera willen plaatsen dan is het van belang dat je goed kijkt hoe de camera is opgebouwd. Hiermee bedoelen we dat je goed moet kijken of de camera ook daadwerkelijk bestendigd is tegen alle soorten alle weer soorten. In Nederland verandert het weer veel en snel, van bijvoorbeeld regen naar zonneschijn, dus dat de camera tegen zo een verandering kan is van groot belang.

Als je de camera binnen plaatst dan kan de vraag hoeveel je er dan plaatst opkomen? Voordat je naar de winkel gaat kan je dit al bepalen. Het is aan te raden om een camera te plaatsen bij de voordeur, de achterdeur en bij de ramen op de eerste verdieping van je woning. Dit zijn namelijk plekken waar de meeste criminelen binnen komen als zij ergens inbreken. Bij de voordeur een draadloze camera plaatsen kan handig zijn zodat wanneer er aangebeld word je altijd eerst kan zien, via de camera, wie er bij de deur staat. Dit kan handig zijn als je niemand verwacht of als je kinderen thuis zijn en zij ook eerst kunnen controleren wie er staat voor ze opendoen. Je kan het zien als een soort digitaal kijkgat. Plaatst de camera op des betreffende plaats waar hij naar beneden richt zodat je wel het gewenst effect krijgt. Het effect dat er geen verkeerde lichtval in de lens komt en dat er alles qua goede breedte vastgelegd wordt op beeld. Het advies is dus om ze op te hangen op plekken waar het het meest waarschijnlijk is dat de inbrekers binnen zullen komen. En ze te bevestigen zodat alles wat belangrijk is goed vastgelegd wordt.

Categories: Algemeen