De eerste twee grand prixs van het formule 1 2019 seizoen zijn weer gereden, namelijk de grand prix in Melbourne, Australië op Albert Park en de grand prix in Bahrein op het Bahrain International Circuit. Na deze eerste twee races kunnen we al een redelijke conclusie trekken over hoe alle teams ervoor staan, hoewel er natuurlijk in de loop van het seizoen veel kan veranderen.

Hoe heeft Verstappen het gedaan?

Max Verstappen heeft het de eerste twee GP’s uitstekend gedaan, met een respectievelijke derde plek in Australië en een vierde plek in Bahrein staat Verstappen op een derde plek in het kampioenschap, achter de Mercedessen en voor de Ferrari’s. In Australië had Red Bull problemen met het vinden van de juiste balans, waardoor de uiteindelijke derde plek heel goed was van Verstappen. We moeten wel eerlijk zijn, de Ferrari’s hadden wat problemen waardoor ze absoluut niet op hun snelste waren. Deze problemen had Ferrari in Bahrein echter al opgelost, het hele weekend waren ze duidelijk de snelste, waar Red Bull absoluut niet mee kon strijden om pole position of de winst. Dit kwam mede doordat de balans in de Red Bull nog niet is wat het moet zijn. Uiteindelijk was Verstappen blij met de vijfde plek in de kwalificatie, zeker omdat de Haas van Magnussen maar op vijf duizendste daarachter eindigde. Echter was de race pace tijdens de vrije trainingen redelijk bemoedigend, dus Verstappen hoopte dat hij tijdens de race wel mee kon strijden. Echter bleek dit niet zo te zijn, vooral Ferrari, maar ook Mercedes bleek te snel te zijn voor de Red Bull van Verstappen waar het er lang naar leek dat vijfde het absolute maximum was wat hij kon bereiken. Maar toen gebeurde het bij Ferrari, Vettel spinde en zijn auto raakte beschadigd doen Hamilton hem inhaalde en moest daardoor een extra pitstop maken waardoor hij ruim achter Verstappen weer de baan op kwam. Bij raceleider Leclerc leek er geen vuiltje aan de lucht te zitten, echter kreeg hij een tiental ronden voor het einde problemen met zijn motor waardoor beide Mercedessen hem inhaalde. Ook Verstappen zou hem ingehaald hebben en daarmee een tweede podium gepakt hebben waar het niet dat beide Renaults er ineens mee kapten. Hierdoor kwam er een Safety Car op de baan waardoor er niet meer ingehaald mocht worden, deze duurde tot het einde van de wedstrijd waardoor Verstappen uiteindelijk vierde werd, achter Leclerc.

Werk aan de winkel voor Red Bull

De laatste jaren had Red Bull volgens velen het beste chassis, echter kwam de Renault PU waar ze toen mee reden veel te kort. Nu ze zijn overgegaan op Honda blijkt het met de pure snelheid wel goed te zitten, alleen hebben ze het nu niet voor elkaar gekregen om een goed chassis te maken. Echter staat Red Bull ook bekend dat ze veel en goed door kunnen ontwikkelen gedurende het seizoen, dus het wordt verwacht dat ze binnen een aantal races de balans wel hebben kunnen vinden en daardoor ook een stuk dichter bij Mercedes en Ferrari komen te staan. Echter zal het tegen die tijd te laat zijn om echt mee te kunnen strijden voor het kampioenschap.

Gasly heeft het lastig

De teamgenoot van Verstappen, Pierre Gasly, heeft het zeer lastig in de Red Bull. Door twee crashes tijdens de wintertests liep Red Bull al veel informatie mis, geen goed begin dus. Door een verkeerde strategie moest Gasly op P17 starten in Australië, omdat inhalen daar lastig is eindigde hij uiteindelijk buiten de punten op P11. Ook in Bahrein ging het niet zo goed bij Gasly, ook hier was Verstappen constant sneller en kwam Gasly tijdens de kwalificatie niet verder dan P13 met meer dan een seconde achterstand op Verstappen. Hier haalde hij wel zijn eerste punten van het seizoen, hij eindigde uiteindelijk mede door het uitvallen van de Renaults op P8, maar mede door de balans problemen was zijn snelheid absoluut niet goed. Zowel Gasly als Verstappen hopen dat Red Bull deze problemen snel kunnen oplossen. Lees meer over Max Verstappen op GPToday.net

Categories: Algemeen