Op het gebied van webdesign zijn er elk jaar nieuwe trends. Deze trends bepalen het uiterlijk van menig website en kunnen dus ook belangrijk zijn voor jouw website. Als je graag meer bezoekers wilt trekken naar jouw website, dan moet je er natuurlijk voor zorgen dat de website ook aantrekkelijk is. Dit betekent dat er gezorgd moet worden voor aantrekkelijke inhoud, maar ook dat het webdesign er gelikt uit moet zien. Een webdesign bureau kan je hierbij mee helpen en in dit artikel lees je 3 trends die het komende jaar verwacht worden op het gebied van webdesign.

Duotone afbeelding

In de afgelopen jaren is er een trend ontstaan op het gebied van webdesign voor het gebruiken van afbeeldingen in duotoon. Duotoon betekent dat de afbeeldingen worden getoond met maar twee kleuren. Het gaat hierbij om afbeeldingen waar de achtergrond in de meeste gevallen een contrasterende kleur heeft van het onderwerp van de foto. Deze trend is een trend die naar alle waarschijnlijkheid in het aankomende jaar zal aanhouden en die zeer in de smaak valt bij menig bezoeker van websites.

De asymmetrische opmaak

Websites werden in het verleden op een bepaalde manier gemaakt waarbij de opmaak vaak volgens een vast schema werd vormgegeven. Dat is iets wat tegenwoordig natuurlijk niet meer nodig is. Gebruik maken van een opmaak voor de website die asymmetrisch is, is dan ook een trend die naar alle waarschijnlijkheid zijn opwachting zal maken komend jaar. Dus je hoeft bij het design niet meer in vaste blokken of vakken te denken, maar kunt gebruik maken van jouw fantasie om zo een aantrekkelijke website te maken.

Metallic

Net als in de mode zijn ook de trends voor webdesign onderhevig aan kleuren. Veel kleuren die in de mode zijn op het gebied van kleding en andere producten komen dan ook vaak terug in webdesign. Voor het komende jaar is dan ook de verwachting dat er meer gebruik zal worden gemaakt van metallic kleuren. Dit zijn kleuren zoals zilver, goud en brons bijvoorbeeld. Door gebruik te maken van deze kleuren zorg je voor een glanzend effect waarmee je bepaalde elementen van het design bijvoorbeeld meer kunt uitlichten.

Categories: Ondernemen