Water overlast is een vervelend probleem, in sommige gevallen nog duur ook. Hoe moet je handelen wij water overlast? Hoe kan je je erop voorbereiden? Wij leggen het je uit! Wateroverlast is er in verschillende vormen en kan bijvoorbeeld ontstaan door heel veel regen in korte tijd of een hoge grondwaterstand. Grote regenbuien zullen vaker gaan voorkomen door de verandering die het klimaat doormaakt. Veel plekken zijn hier niet op gebouwd of voorbereid waardoor wateroverlast al snel een ding is.

Voorkomen > Oplossen

Natuurlijk moet je proberen je voor te bereiden op wateroverlast. Hoe kan je dat het best doen? Zorg voor een hoge drempel, als het water je huis niet binnen kan komen, krijg je binnen geen waterschade ook. Heb je geen hoge drempel, zorg dat je iets in de buurt hebt dat het water kan tegenhouden. Denk bijvoorbeeld aan een waterschot. Zorg dat het regenwater niet blijft staan in je tuin. Een lichtelijk aflopende tuin is dan ook ideaal, stroomt het water niet je huis binnen maar richting de straat.

Spullen in veiligheid brengen

Heb je de wateroverlast toch niet kunnen voorkomen? Dan heb je dit blog waarschijnlijk niet op tijd weten te lezen. Toch hebben we daar ook aan gedacht en kunnen we je een oplossing geven. Voordat we hieraan kunnen beginnen moet je een aantal zaken regelen. Breng spullen van waarde snel naar een plek waar het water er niet meer bij kan, maak een tijdelijke nooddrempel en sluit openingen zoveel mogelijk af, zorg dat het water niet bij je wasbak of douch omhoog kan komen, en ook erg belangrijk… sluit de stroom af!

Leegpompen

Door gebruik van een dompelpomp kan je eenvoudig overtollig water wegpompen, grote hoeveelheden water kunnen zo makkelijk worden afgevoerd. Er zijn verschillende soorten dompelpompen, voor allerlei situaties, veel water, weinig water, dompelpompen voor vuil en schoon water, kies de gene meest geschikt voor uw situatie.

Categories: Bouwwonen