SOLARWATT is een Duits bedrijf dat zonnepanelen produceert. Er heeft in 2012 een serieuze nieuwe structurering plaatsgevonden, waarmee het bedrijf zich uit de massa productie van zonnepanelen heeft teruggetrokken en is zich gaan focussen op juist de intelligente complete zonne-energiesystemen.

De zonnepanelen zijn verkrijgbaar in verschillende vermogens en verschillende kleuren. Omdat er zo veel verschil zit in de zonnepanelen is er dus voor ieder wat wils.

De bouw van de glas-glas SOLARWATT-zonnepanelen verschillen met de standaard zonnepanelen omdat de achterkant niet van kunststof is zoals de overige zonnepanelen. Waardoor het een aantal voordelen oplevert. Hier een aantal voordelen;

Hogere opbrengsten
Doordat de SOLARWATT-zonnepanelen uit glas-glas bestaan, worden de panelen minder snel warm. Als een zonnepaneel warm wordt verlaagd dit de opbrengst. Of terwijl, hoe koeler het panelen blijven des te hoger is de opbrengst.

Grote resistentie
Ook is glas niet doorlaatbaar en verouderd het ook niet, waardoor vocht en zuurstof niet kunnen binnendringen in de panelen. Ook zijn weersinvloeden en milieu-invloeden, zoals ammoniak, zout en zure regen zijn voor glas geen enkel probleem.

Veiligheid
Glas kan niet in brand vliegen en glas raakt ook niet makkelijk beschadigd. Dus voor de veiligheid is een glas-glas een ideale toevoeging aan de veiligheid.

Levensduur
Doordat de glas-glas zonnepanelen zo stabiel zijn, gaan ze langer mee dan de gemiddelde zonnepanelen. Daarom geeft SOLARWATT-zonnepanelen ook 30 jaar garantie op zowel het product als het vermogen!