Door de jaren heen werd ervoor bijzonder veel evenementen voor gekozen om gebruik te maken van zogenaamde aluhallen. Dit hoeft ook helemaal niet te verbazen, integendeel. Het is namelijk zo dat aluhallen er om bekend staan de vaakst gebruikte tentconstructie ter wereld te zijn. De reden hiervoor hoeft niet ver te worden gezocht. De mogelijkheden evenals toepassingen waarover u bij aluhallen beschikt zijn namelijk ongelofelijk uitgebreid. Bent u ook voor uw evenement van plan om gebruik te maken van aluhallen, maar wilt u hier graag eerst nog wat meer over te weten komen? Dat is perfect mogelijk hier op deze pagina!

Een aluminium tenthal

Aluhallen zijn in de praktijk eigenlijk tenthallen die zijn gemaakt van aluminium. Eén van de belangrijkste eigenschappen waar aluhallen over beschikken heeft betrekking tot het feit dat ze over een vrije overspanning beschikken. Deze zorgt ervoor dat er aan de binnenkant van de tent geen palen zijn terug te vinden. Aluhallen bestaan dan ook louter en alleen uit een aluminium constructie. Dit geldt eveneens voor verschillende kleinere onderdelen die in deze tenten zijn terug te vinden. Denk op dit vlak niet alleen maar aan de voetplaten, maar ook aan bijvoorbeeld de koppelingen waar gebruik van wordt gemaakt.

Waarom men er precies voor heeft gekozen om gebruik te maken van aluminium in plaats van bijvoorbeeld staal? Zeer eenvoudig. Aluminium staat er namelijk om bekend over een veel beperkter gewicht te beschikken. Dit gezegd zijnde is het materiaal toch ongelofelijk sterk en natuurlijk ook corrosiebestendig. Bovendien is het ook nog eens zo dat aluminium niet kan roesten. Ook dat is een niet onbelangrijk voordeel welke is verbonden aan aluhallen.

Aluhallen met een brandvertragend PVC zeildoek

Wanneer u een aluhal gaat huren voor een bepaald evenement dat u gaat organiseren is het altijd belangrijk om goed te controleren over welke eigenschappen de aluhal in kwestie beschikt. Het is namelijk zo dat de tentzeilen standaard van een brandvertragend PVC zeildoek voorzien moeten zijn. Bovendien is het een vereiste dat de certificaten voorgelegd moeten kunnen worden bij vergunningsaanvragen of controles.

Aluhallen huren in verschillende afmetingen

Op het ogenblik dat u ervoor kiest om aluhallen te gaan huren voor uw evenement(en) spreekt het natuurlijk voor zich dat u rekening zult moeten houden met de capaciteit waar deze tenten over beschikken. Gelukkig is het zo dat aluhallen in de praktijk steeds gehuurd kunnen worden met verschillende afmetingen. Concreet betekent dit bijvoorbeeld dat u kunt kiezen voor een breedte van 2 meter (de zogenaamde walkway tenten), maar ook voor een breedte tot wel 50 meter. Hou er verder rekening mee dat de zijwandhoogte waar aluhallen over beschikken afhankelijk kan zijn van het type evenals de vereiste toepassing. In het merendeel van de gevallen bedraagt deze echter zo’n 2,30 of 3 meter.

Welke aanpassingen kunnen er gebeuren aan aluhallen?

In de praktijk kan er tot slot worden vastgesteld dat er aan aluhallen tal van verschillende aanpassingen uitgevoerd kunnen worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om ze te voorzien van PVC zeilen zijwanden. Eventueel kunt u eveneens kiezen voor kunststof zijwanden of sandwichpanelen. Het spreekt voor zich dat er buiten deze aanpassingen ook nog heel wat andere mogelijkheden bestaan. Zo is het eigenlijk mogelijk om uw aluhallen perfect naar wens aan te laten passen.

Categories: Blog