Als je in verwachting bent van een baby dan komt er een hoop op je af en moet je met een hoop zaken rekening houden. Er komen dingen op je af waar je nog nooit mee te maken hebt gehad. Hieronder nemen we een aantal van deze zaken in behandeling zodat je minder stress hoeft te hebben voor alle zaken die gaan komen.

Kinderwagen

Een veelgehoorde vraag is: wat is de beste kinderwagen? Hierop is niet een eenduidig antwoord te geven omdat er zo veel verschillende kinderwagens zijn dat er voor elke wens een te vinden is. Het advies is om niet te besparen op een goede kinderwagen, zeker niet als je van plan bent om later nog meer kinderen te krijgen. Een goede kinderwagen geeft namelijk een hoop comfort en kan erg lang mee gaan. Daarnaast zijn de wat duurdere kinderwagens vaak makkelijker op te vouwen wat een hoop irritaties voorkomt.

Luiers

Uiteraard kennen we allemaal de horrorverhalen over luiers. Zorg dat je erg veel luiers in slaat en houdt sites als ibood.nl in de gaten voor aanbiedingen met luiers. Luiers gaan niet over de datum, dus als je er goedkoop een hoop in kan slaan dan kan je even vooruit! Vraag ook luiers als kraamkado, kleertjes voor de baby krijg je waarschijnlijk al genoeg (en zijn niet altijd je smaak natuurlijk). Luiers heb je veel nodig, dus die komen altijd van pas!

Geboortekaartjes

Zodra de baby geboren is moet iedereen natuurlijk op de hoogte gesteld worden. Het is leuk om dit via Facebook, Instagram of Whatsapp te doen, maar een origineel kaartje blijft natuurlijk het allerleukste! Bedenk vast een mooie tekst, zoek leuke designs voor het geboortekaartje uit en regel dat deze klaar staan om gedrukt te worden zodra de bevalling achter de rug is. Door dit vooraf te regelen heb je hier na de bevalling geen stress meer van. Nu hoef je alleen nog maar de geboortedatum in te vullen en ze kunnen naar de drukker!

Tas inpakken

Als laatste tip: zorg dat er een tas ingepakt staat voor als je onverwachts naar het ziekenhuis moet. Ook al wil je thuis bevallen, kan het zijn dat er complicaties optreden en je alsnog naar het ziekenhuis moet. Het geeft rust om te weten dat er een tas klaar staat met alle spullen die je nodig hebt voor het geval dat. Ook als je in het ziekenhuis wil bevallen, zorg dat deze tas ruim op tijd klaar staat, je weet namelijk nooit wanneer het grote moment daar is!

Natuurlijk zijn er nog 1000 dingen te regelen tijdens je zwangerschap. Neem hier rustig de tijd voor en zorg dat je zo veel mogelijk goed geregeld hebt vooraf. Dan kan je na de bevalling eerst lekker genieten van jullie kleine wonder zonder dat je hoeft te stressen over kleine zaken.

Categories: Blog