Het zou zo kunnen zijn dat je een persoonlijke voorkeur hebt voor een koffiezaak, of dat je gewoon redelijk vaak van keuze veranderd. Of je nu gewoon samen met vrienden, met een zakelijke klant of alleen naar een koffiezaak gaat. Je komt er voor de ambiance. Alleen wat maakt zo een koffiezaak nou zo gezellig? Is het de ruimte? Of zijn het de kleine dingen zoals de bedrukte kopjes koffie? In dit artikel wordt gekeken welke aspecten een koffiezaak nou zo gezellig maakt.

De indeling van de koffiezaak

Als je de winkel binnen komt zie je gelijk de indeling van de winkel. Als jij naar binnen loopt dan loop je vaak tegen de bar aan waar de medewerkers je kunnen groeten. Dit is al een warmhartig binnenkomen. Daarnaast kiezen koffiezaken er steeds vaker voor om knusse hoekjes te maken. Er wordt namelijk gesteld dat open ruimtes niet meer voor te tijd van nu is.

Het nadeel van deze knusse (en beschutte) hoekjes is dat medewerkers hier minder snel kunnen komen, maar jij als klant zou dit sneller als ‘prettig’ kunnen ervaren.

Het interieur en meubilair

Elke koffiezaak creëert zijn eigen sfeer door middel van hun eigen stijl. Dit is terug te zien in het interieur en meubilair. Tegenwoordig is de industriële en vintage look erg populair tussen de koffiezaken, maar er zijn ook genoeg koffiezaken die een andere stijl hebben. Bij een koffiezaak speelt de sfeer en uitstraling een grote rol en dit weten de eigenaren ook. Dit zorgt er ook voor dat je bij elke koffiezaak weer wat ander tegen komt.

De kleine dingen

Het interieur en meubilair speelt uiteraard een grote voor de sfeer, maar ook de kleine dingen spelen een grote rol. Denk hier aan het bedrukte kopjes koffie, accessoires in kasten en het koffiezet apparaat zelf.