Het nemen van een hond is hartstikke leuk! Altijd een trouwe viervoeter in huis die staat te springen om je aandacht én een maatje voor bij de wandelingen of fietstochten. Of gewoon een enorme knuffelbeer! Er komen echter een hoop dingen kijken bij het nemen van een hond, die niet vergeten mogen worden door jou als toekomstig baasje.

De essentials

Waar je waarschijnlijk zelf al aan gedacht hebt is het moeten kopen van enkele essentiële spullen voor de hond.  Een hondenmand, een hondentuig, voer voor de hond en de leukste speeltjes. De keuze bij dit soort producten is ongekend. Het kan daardoor lastig zijn om één van de vele producten te kiezen. Voor alleen hondenvoer heb je al de keuze uit tientallen merken. Van Royal Canin, Acana en Eukanuba tot Prins en Renske, ieder voer heeft zijn eigen eigenschappen. Laat je dus goed informeren door een specialist.

Dierenarts kosten en een verzekering

Naast de vanzelfsprekende benodigdheden verkijken toekomstige baasjes zich soms op de andere kosten. Bij ieder dier zal je rekening moeten houden met dierenartskosten. Net als bij mensen zit een ongelukje in een klein hoekje, waardoor een bezoek aan de dierenarts helaas geregeld voorkomt. Maar ook een ziekte of andere kwalen kunnen voorkomen, met hoge kosten tot gevolg. Je kunt daardoor ook een huisdierenverzekering nemen, die je tegen deze kosten verzekerd.

Kammen en poetsen

Honden dienen ook regelmatig onderhouden te worden. Zo zul je de vacht meerdere malen per jaar moeten kammen, om loszittende haren te verwijderen en klitten te voorkomen. Je kunt de hond ook door een specialist onder handen late nemen door hem of haar naar de trimsalon te brengen. Om de goed geknipte vacht helemaal te laten schitteren kun je de hond wassen met hondenshampoo of hem laten wassen bij een dogwash. Want een stinkende hond wil je natuurlijk niet in huis hebben.

Categories: Overig