Verstoppingen in huis zijn bijzonder vervelend! Als gevolg van de verstopping hangt er vaak een nare stank rond het toilet of doucheputje. Daarbij is het in het ergste geval zelfs niet langer mogelijk om nog gebruik te maken van je sanitaire voorzieningen. Het water zal immers steeds moeizamer de afvoer in stromen. Reden genoeg om bij een beginnende verstopping voor een oplossing te zorgen! In dit artikel vertellen we je meer over hetgeen je kunt doen, wanneer je met een verstopping in huis te maken krijgt.

Zelf een verstopte afvoer leren ontstoppen

Voor het oplossen van een verstopping hoef je niet direct een loodgieter in te schakelen. Er zijn verschillende middelen verkrijgbaar, waarmee je de afvoer zelf kunt ontstoppen. Maak bijvoorbeeld gebruik van soda bij een beginnende verstopping. Soda heeft een ontvettende werking, waardoor het restafval los komt te zitten in de afvoer.

Naast soda is ook het gebruik van een trekveer aan te raden. De trekveer kan door de afvoer worden geduwd, waarmee het restafval kan worden losgewrikt. Combineer de trekveer met soda voor een optimaal resultaat! Spoel de afvoer na het gebruik van de trekveer en soda altijd een aantal keer door met emmers water.

Hulp van een professionele loodgieter

Wanneer het met de reeds beschreven middelen niet gelukt is om een afvoer te ontstoppen, kun je een loodgieter inschakelen. Loodgietersbedrijven bieden vaak hulp van een spoedloodgieter! De spoedloodgieter is 24 uur per dag en 7 dagen per week te bereiken. Ideaal, wanneer je op de late avond naar een oplossing voor een verstopte afvoer zoekt. De loodgieter kan de afvoer onder een hoge druk doorspuiten, om het restafval in de afvoer naar de centrale riolering te spuiten. Kijk verder op de website van een loodgieter, om te zien welke ontstoppingsmiddelen zij nog meer gebruiken.

 

 

Categories: wonen