Cryptocurrency is een term welke in 2019 voor het eerst gebruikt werd. De Bitcoin werd toen geïntroduceerd. Volgens vele analisten was het een tijdelijke trend. Het is een digitale munt welke anders is dan het traditionele geld, zoals wij het kennen. Het is een munt welke niet in handen is van traditionele banken. Het was een munt welke na de economische in 2008 ontwikkeld werd. De economische crisis had een grote impact op de hele wereld. Analisten verwachten dat het een protest was tegen de crisis. De Bitcoin werd echter een volwassen en volwaardige valuta. Veel mensen gebruiken de Bitcoin om mee te handelen of producten te betalen. 

Een decentrale munt

 

De Bitcoin en ook de andere cryptovaluta zijn een gedecentraliseerde valuta. Het betekent dat er geen nationale bank is welke de munt garandeert. De cryptocurrency kwamen ook samen met de blockchain technologie. Veel nieuwe cryptocurrency maken gebruik van deze techniek. Het is een innovatieve techniek. 

Andere bekende cryptocurrencies

 

De Bitcoin is de eerste en meest bekende cryptocurrency. Er zijn echter tal van andere cryptomunten. Denk aan de LiteCoin, Ripple en de Ethereum. Het is slechts het begin. Er zijn vele cryptocurrencies. Zelfs Facebook heeft een munt uitgebracht om te gebruiken bij de betalingen. De waarde van de munten worden afgezet ten opzichte van de Euro en de Amerikaanse Dollar. 

Speculeren

 

Veel mensen speculeren in een waardestijging van de cryptocurrencies. Het is een manier om geld te verdienen. Het is een kwestie van laag kopen en hoger verkopen. De cryptocurrencies kun je dan in een crypto wallet bewaren. Het is mogelijk om ze aan anderen te verkopen of om ze te gebruiken om diensten of producten mee te betalen. Zo is het mogelijk om er rijlessen of zelfs de boodschappen mee te kopen. Vast en zeker ook bij jou in de buurt.

Categories: Economie