De Bitcoin heeft altijd een waarde. Het hele jaar door, 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Maar hoe wordt de prijs van de Bitcoin nou beïnvloedt? 

Bitcoin koers komt tot stand door online beurzen

De waarde van de digitale munt komt tot stand door internationalen, online beurzen. Op deze online platformen komen kopers en verkopers bij elkaar om te onderhandelen in de digitale munt. Wanneer de koers daalt, dan is er meer aanbod dan vraag. Dit werkt natuurlijk ook andersom. Wanneer de vraag toe neemt maar het aanbod blijft hetzelfde, dan stijgt de koers van deze munt. Hier klik je voor de bitcoin koers. 

Waar je op let als je handelt in de Bitcoin

Er zijn een paar termen die je zeker moet kennen wanneer je van plan bent te gaan handelen in de Bitcoin:

  • Biedkoers
  • Laatkoers
  • Marktprijs
  • Spread 

Wat is de biedprijs?

De biedprijs is de prijs die de beste koper (dus met het hoogste bod) op dat moment wil betalen voor het aankopen van een bepaalde digitale valuta. De biedprijs geeft zowel aan voor welk bedrag de gebruiker de digitale valuta wilt kopen, maar ook de gewenste hoeveelheid aan digitale valuta. 

Wat is de laatprijs?

De laatprijs is de prijs die de beste koper (dus met de laagste verkoopprijs) op dat moment wil ontvangen voor het verkopen van een bepaalde digitale valuta. De laatprijs geeft zowel aan voor welk bedrag de gebruiker de digitale valuta wilt verkopen en hoeveel digitale valuta de gebruiker voor dat bedrag wil verkopen. 

Wat is de marktprijs?

De marktprijs is gebaseerd op het gemiddelde van de biedprijs en laatprijs. Wanneer je overgaat tot de aankoop of verkoop van de bitcoin, zal de marktprijs altijd in (beperkte) mate verschillen van de daadwerkelijke prijs die je betaalt (bij het kopen) of ontvangt (bij het verkopen). 

Wat is de spread?

De spread is het verschil tussen de beste biedprijs en de laagste laatprijs op dat actuele moment, van de bitcoin. Wanneer er dus spread aanwezig is, betekent dit dat er verschil is tussen de beste beschikbare koopprijs en de best beschikbare verkoopprijs. Wanneer de koper, maar ook de verkoper, aan hun eigen prijs vasthouden, is er geen transactie. Dit is wel het geval wanneer een koper besluit toch net wat meer te betalen voor één Bitcoin of de verkoper gaat akkoord met een lagere prijs. 

Bron: https://bitvavo.com/nl/bitcoin

Categories: Algemeen