Wanneer heb jij de cv-ketel in je woning voor het laatst laten vervangen? Nu de herfst en winter naderen, overwegen woningbezitters de bestaande cv-ketel te laten vernieuwen. Op deze manier zijn zij goed voorbereid op de koude dagen en wordt voorkomen, dat zij straks in een koud huis komen te zitten. Loodgieters geven aan, dat een cv-ketel eens in de tien tot vijftien jaar vervangen moet worden. De exacte levensduur van een cv-ketel is van verschillende factoren afhankelijk. Denk bijvoorbeeld aan het onderhoud wat door de jaren heen aan de cv-ketel is uitgevoerd, de kwaliteit van het apparaat en de belasting hiervan. In dit artikel lees je hier meer over.

 

Onderhoud aan de cv-ketel is essentieel

Om zolang mogelijk gebruik te kunnen maken van een cv-ketel, is het cruciaal dat deze regelmatig wordt onderhouden. Dit geldt niet alleen voor de cv-ketel, maar bijvoorbeeld ook voor het hierop aangesloten expansievat. Een loodgieter of installateur kan je bij dit onderhoud helpen. De loodgieter controleert de cv-ketel op versleten onderdelen, zodat deze tijdig vervangen kunnen worden. Ook kan de loodgieter vuil tussen de verschillende onderdelen verwijderen. Denk bijvoorbeeld aan stofwolken, die door de jaren heen tussen de onderdelen zijn ontstaan.

 

Tip: schakel bij een defect aan de cv-ketel een spoedloodgieter in! Deze zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week te bereiken.

 

Nieuwe cv-ketel voor een lager energieverbruik

Nu de kosten voor het verbruik van gas toenemen, overwegen gezinnen steeds vaker om voor een duurzamere cv-ketel te kiezen. Kijk bijvoorbeeld eens naar een elektrische warmtepomp! Dit is een goed en milieuvriendelijk alternatief voor de cv-ketel op gas. Mocht je momenteel nog geen combiketel gebruiken, dan kan dat een goede eerste stap zijn. Bij een combiketel worden een cv-ketel en boiler samengevoegd tot een nieuw apparaat. Het kan je veel op de energiekosten besparen!

 

Categories: wonen