Als je kind ziek is dan is dit een onoverkoombare situatie. Je zit een beetje te twijfelen of je kind nog wel of niet meer naar de kinderopvang mag. Waar ligt de norm? Is je kind met een verkoudheidje te ziek of wordt er dan voor jouw kind gezorgd bij de kinderopvang? Lees hier wanneer jouw kind te ziek is om naar de kinderopvang te mogen. 

Wat voor regelgeving hebben kinderopvangen? 

Een ziek kind op de dagopvang is natuurlijk niet bevorderlijk voor de gezondheid van de andere kinderen. Daarom stelt de gemiddelde kinderopvang regels op. Vele opvangen hebben als regel dat het kind zijn of haar temperatuur niet hoger mag zijn dan 38,5 graden. Hierover heeft de GGZ gezegd dat dit niet een goede graadmeter is voor hoe ziek een kind is. Ook wordt het verwacht dat het kind nog in een dusdanig goede staat is dat hij of zij nog mee kan doen met het dagprogramma. 

Wat moet je doen als je kind niet in staat is naar de opvang te gaan? 

In principe heb je als ouder twee opties: zorgen dat iemand op jouw kind past of zelf een dag vrij nemen van je werk en voor je kind zorgen. Vaak is het tweede niet direct te regelen bij je werk. Daarom is het altijd handig om een persoon achter de hand te hebben die je kunt bellen als je kind onverwachts een oppas nodig heeft. Zo kom je nooit voor een hele lastige situatie te staan. 

Wat is de conclusie? 

Het is dus aan jezelf om in te schatten hoe erg je kind eraan toe is en of dit effect heeft op andere kinderen. Een licht griepje kan dus wel mits het kind in staat is mee te doen aan de dagactiviteiten. Neem dus vooral ook verantwoording voor andere kinderen en regel een noodoppas.

Kom je er zelf niet uit, bel dan de mensen van de kinderopvang den haag. Zij kunnen je hier mee helpen. 

Bron: https://www.deflintstones-kinderopvang.nl/kinderopvang/dagopvang+flexibele-opvang

Categories: Algemeen