De reden waarom diamanten een goede manier van investeren is komt door verschillenden redenen.
Door de jaren heen hebben deze populaire edelstenen zichzelf bewezen als een betrouwbare manier van investeren die een hoog rendement opleveren.

Wat het investeren in diamanten bijzonder betrouwbaar maakt is dat deze juwelen hebben bewezen dat ze bestand zijn tegen inflatie en valutaschommelingen.

Dit is dan ook de voornaamste reden om te beginnen met het investeren in deze grondstoffen!

Rendabel op lange termijn

Omdat er een groeiende vraag naar diamanten is maar tegelijkertijd een dalend aanbod blijft de prijs diamanten elk jaar stijgen.

Zeker in landen als Brazilië, India, Rusland en China worden het bezitten van deze edelstenen gezien als een teken van rijkdom.

Niet alleen de elite maar ook de middenklasse zorgen ervoor dat er steeds meer vraag naar diamanten is waardoor de diamantenprijs aanzienlijk toeneemt.

Doordat de natuurlijke bronnen en mijnbouwcapaciteiten steeds meer uitgeput raken zien we dat er diamanten een  exceptionele groei in prijs doormaken.

Omdat de gemiddelde diamant ongeveer 2 miljoen jaar oud is kunnen deze stenen zeer lang worden bewaard terwijl ze, door hun hardheid, niet in kwaliteit achteruit gaan.

Daarnaast wordt er in de meeste landen geen belasting geheven op de stijgende waarde van diamanten tenzij de verkoper een actieve deskundige is.

Neem een specialist in de armen

Wanneer je wilt gaan beginnen met het investeren in diamanten is het aan te raden om een expert op het gebied van deze edelstenen in de armen te nemen.

Het hoogste rendement valt te behalen op diamanten van hoge kwaliteit.
Omdat deze voor een beginner moeilijk te herkennen zijn is het hier van essentieel belang om advies hierover in te winnen.

Een goed adres voor advies over het investeren in diamanten is Baunat Diamonds.
Baunat bestaat uit 4e generatie diamantairs die door jaren lang in het vak te zitten directe contacten hebben opgebouwd met diamantmijnen.

Hierdoor kan je niet alleen hoge kwaliteit diamanten kopen maar ook voor een zeer scherpe prijs.

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kan je contact op nemen via de onderstaande gegevens:

BAUNAT Nederland
Keizersgracht 75
1015 CE Amsterdam, Nederland

+31 (0) 20 737 25 25

Categories: Financieel