Het corona virus is in Nederland en veel van ons zitten binnen. Maar zoals iedereen weet moet je toch echt af en toe even naar buiten toe om ervoor te zorgen dat je een lekkere frisse neus kan halen. Met het weer dat we in Nederland hebben, de ene dag zon de volgende dag een soort bui met regen, is het verstandig om van tevoren voorbereidt te zijn op zo een plensbui. Maar welke koop je dan? Waar moet je op letten als je een regenjas aanschaft? Welke regenjas voor dames is hip? In deze blog gaan we een aantal tips geven waarop je moet letten als je een regenjas voor dames die hip is gaat uitzoeken.

 

Waterdichte stof

Wanneer je een regenjas voor dames die hip is uit zoekt moet je kijken of de jas ook daadwerkelijk waterdichte stof gebruikt. We weten allemaal dat dit de belangrijkste functie is van de regenjas. Je wilt natuurlijk niet een regenjas aan doen en alsnog zeiknat thuiskomen na een wandeling. Kijk goed of de jas waterdicht is en niet alleen water afwerend, deze twee soorten worden vaak met elkaar verward. Het merk regenjas die je koopt geeft meestal aan wat er gebruikt is bij het maken van de jas en zo kom je er dan ook achter welke niveau van waterdichtheid er zit in jouw regenjas. Ze geven dit goed aan omdat dit de prijs van het product ook bepaald. Als een regenjas alleen maar water afwerend is betekent dit dat nadat de jas een aantal keer gewassen is deze laag eraf gaat. Dan is de jas helemaal niet meer water afwerend en als je daar dan net in een regenbui achter moet komen kan dat erg vervelend zijn. Lees dus goed de labels en vraag het anders aan de medewerkers van de winkel.

 

Afgedichte naden

Je regenjas voor dames die hip is kan nog zo goed zitten en mooi staan maar als hij niet waterdicht is heeft hij dus geen toegevoegde waarde. Dit hebben we net besloten. Je hebt gecheckt of hij goed waterdicht is maar heb je de naden ook goed bekeken? Want een regenjas kan ook op die plek gaan lekken. Dit is namelijk een zwakke plek van een regenjas. Aan de binnenkant van de regenjas hoort dan ook waterdicht tape te zitten nadat de jas dichtgemaakt is bij de naden.

 

Een goede capuchon

Als het gaat stortregenen is het fijn als je een capuchon op kan zetten om te zorgen dat je haar en de rest van je hoofd niet helemaal nat wordt. Bij een regenbui komen vaak ook windstoten kijken dus om dan een koortje of bevestiging te hebben die helpt om je capuchon vast te zetten is handig. Een klep je aan de voorkant dan de capuchon is een extraatje die fijn is zodat de regen niet in je ogen komt en je wel gewoon kan blijven zien. Want als het dan hardregent is het wel fijn als je snel door kan fietsen naar de plek waar je zijn moet zodat je niet helemaal doorweekt aankomt.

 

Ademende jas

Dan heb je een jas die waterdicht is en ook over de andere twee elementen die al benoemd zijn beschikt en dan ga je transpireren in je regenjas. Dit komt vaak omdat de regenjas gemaakt is van een materiaal dat meer rubberachtig is, en we weten dat je door rubber niet heen kan ademen. Dit is iets wat mensen vaak over het hoofd zien en wat wel van essentieel belangrijk is, vooral in Nederland. Soms doe je namelijk een regenjas aan voor de zekerheid, en met het weer in Nederland gaat het net die dag toch niet regenen, en dan kom je bezweet aan op de locatie waar je zijn moet. Dus zoek een regenjas voor dames die hip is uit waar er genoeg transpiratie afgevoerd kan worden.

 

De lengte

De laatste tip maar zeker niet de minste tip is de lengte van de regenjas voor dames die hip moet zijn. Wat bedekt de regenjas precies? Als je fietsen en als je wandelt? Want dat er niet wordt bedekt wordt nat. Het advies is dan ook neem een langere regenjas. Hoe langer de regenjas hoe minder de kans op nat worden is. Kijk wel altijd of hij lekker zit en je er goed in kan bewegen. Want een regenjas kan dan wel drooghouden maar als je geen flexibiliteit in zit en je amper, bijvoorbeeld, de fiets op kan stappen dan is het niet functioneel

Categories: Algemeen