Bij het opstarten van een bedrijf zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Zo wil je zowel online als offline vindbaar zijn, wil je productieve medewerkers aannemen en het distributieproces op een efficiënte manier inrichten. Wist je dat ook de klantenservice van je bedrijf erg belangrijk is? Door de klantenservice van je bedrijf op de juiste manier in te richten, zal je over een langere termijn betere prestaties behalen. In dit artikel beschrijven we waarom het zo belangrijk is om aandacht te besteden aan het selecteren van het beste CRM systeem als onderdeel van je klantenservice.

 

Leer je klanten beter kennen met een CRM systeem

Door gebruik te maken van een CRM systeem kun je klanten beter leren kennen. In zo’n systeem wordt alles vastgelegd, wat te maken heeft met klanten. Wanneer hebben zij in het verleden contact opgenomen met je bedrijf? Om wat voor kwestie ging het destijds? Welke aankopen heeft een klant in het verleden gedaan? Enzovoorts. Een CRM systeem maakt gebruik van de data, die door je website verzameld wordt. Deze informatie komt goed van pas om klanten op de juiste wijze van dienst te zijn. Je wilt voorkomen dat een klant zijn of haar probleem meerdere keren voor moet leggen.

 

Voorkom negatieve recensies op internet

Met de komst van het internet is het voor klanten steeds makkelijker geworden, om hun mening over een bedrijf op internet te plaatsen. Dit kan zowel een positieve-, als een negatieve invloed hebben op je bedrijfsprestaties. Voorkom dat klanten een negatieve recensie plaatsen, wanneer zij klachten hebben. Door de klachten op de juiste wijze af te handelen bij de klantenservice, voorkom je dit. Het kan zelfs zo zijn, dat je manier van werken een klant aanzet tot het plaatsen van een positieve recensie. Zelfs na een klacht!

Categories: Blog