Bedrukte promotiematerialen, zoals pennen en mokken, zijn misschien niet origineel. Ze zijn wel effectief. Het gaat er vooral om de juiste promotiematerialen te kiezen en deze op een slimme manier te laten bedrukken.

Dat promotiematerialen effectief zijn, bewijst het feit dat meer dan de helft van de mensen die promotiemateriaal krijgt, de gewenste actie onderneemt. Of dat nu gaat om bestellen of meer informatie aanvragen.

Bij tv-commercials is de conversie slechts 20 procent en bij advertenties in kranten en tijdschriften nog geen 10 procent. Willen promotiematerialen écht effectief zijn, dan is het vooral belangrijk om het juiste item te kiezen en een goede call-to-action te formuleren.

Kies het juiste promotiemateriaal

Promotiematerialen zijn effectiever dan commercials en advertenties omdat ze ‒ als het goed is ‒ dagelijks gebruikt worden. Daardoor komt een ontvanger iedere dag in contact met het desbetreffende bedrijf.

Het gaat er dus om promotiematerialen te kiezen die mensen iedere dag gebruiken. Een pen of mok is dus een goede keuze. Denk ook aan een flesje bronwater. Dat is handig mee te nemen naar sport of werk en mensen vullen het daarna vaak weer.

Nu je voor plastic tasjes moet betalen, hebben mensen vaker een tas nodig. Ook dat is dus een promotieproduct om te overwegen. Op een beurs kweekt het weggeven van een tas bovendien goodwill, want mensen vinden het fijn om er beursmaterialen in op te bergen.

Ook een tissue box, aansteker en pet zijn populaire promotiematerialen. Je kunt ze altijd wel gebruiken en soms kun je niet eens zonder. Vooral op die momenten zullen potentiële klanten je gift extra waarderen.

Als je in de zomer de aandacht op je product of dienst wil richten en een breder publiek wil bereiken, kunnen een strandbal, zonnebril of beach tennis slimme en originele promotiematerialen zijn. Mensen nemen deze items immers mee naar buiten, waardoor je als merk meer exposure hebt.

Formuleer een call-to-action

Om voor conversie te zorgen, zet je niet alleen je bedrijfsnaam of -logo op een promotiemateriaal, maar formuleer je een originele call-to-action. Het beste is dat de call-to-action aansluit bij je product of dienst én bij het promotiemateriaal zelf.

Een pensioenadviseur of verwarmingsbedrijf kan bijvoorbeeld een strandbal weggeven met als opschrift: Geniet van de zomer en zit er straks ook warmpjes bij. Als vermogensbeheerder kun je denken aan een waterfles met als opschrift: Les je dorst en zorg dat je later ook een appeltje voor de dorst hebt.

Zorg ook dat potentiële klanten je gemakkelijk kunnen bereiken, dus laat ook contactinformatie op het promotiemateriaal drukken. Online promotiematerialen bedrukken is trouwens wel erg gemakkelijk.

Wat doe jij om je product of dienst onder de aandacht te brengen? Deel het hieronder in de reacties!

Categories: Ondernemen