Alles gebeurt online. Van het kopen van producten, het beheren van gegevens tot het zoeken naar antwoord op bepaalde vragen.  Doordat er steeds meer gebeurt online is er ook steeds meer vraag naar goede ICT specialisten, ook binnen jouw bedrijf. De kans is groot dat al jouw  belangrijke documenten en wachtwoorden online staan. Het is hierbij noodzakelijk dat deze documenten beschermt worden tegen hackers. Daarnaast zijn er nog veel meer redenen waarom de werknemers van jouw bedrijf zich moeten ontwikkelen in de ICT. Dit zal in dit artikel worden beschreven.

Verhoogt de productiviteit binnen jouw bedrijf

Betere kennis van ICT verhoogt de productiviteit.  Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van Microsoft programma’s. Als jouw werknemers twee keer zo snel gegevens kunnen invoeren in Excel gaat de productiviteit omhoog en is het invoeren van de gegevens sneller klaar. Hierdoor is er meer tijd over voor andere zaken. Hogere productiviteit van de werknemers is natuurlijk wat elk bedrijf graag wenst.

Interne ICT specialist goedkoper dan externe ICT specialist

Daarnaast is een interne ICT specialist een stuk goedkoper dan een externe ICT specialist. Een interne ICT specialist kan veel problemen zelf oplossen. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van de internetsnelheid, de snelheid van de computer verbeteren  of het verhelpen van problemen met het systeem. Als je hiervoor een externe ICT specialist inschakelt ben je vaak erg veel geld kwijt.

Hoe kunnen deze werknemers zich ontwikkelen in ICT?

Dan is het natuurlijk nog de vraag hoe jouw werknemers zich kunnen ontwikkelen binnen het ICT vakgebied. Er zijn veel bedrijven die ICT academies aanbieden. Een bedrijf dat in 2017 en 2018 is verkozen tot ICT opleiding van het jaar is Mycademy. Als je kiest voor dit bedrijf ben je er van verzekerd dat jouw werknemers zich goed ontwikkelen binnen de ICT.  Bij Mycademy is er een groot IT kennisaanbod. Denk hierbij aan onderwerpen zoals: Systeembeheer, IT management, Softwareontwikkeling, Personal skills en Big data. Kies dus voor een ICT academie van Mycademy.

Categories: Opleiding