Er zijn talloze werkzaamheden binnen en buiten je woning te bedenken, die je het beste aan een loodgieter over kunt laten. Denk bijvoorbeeld aan het oplossen van een lekkage in huis! Bij een lekkage kan een ernstige waterschade ontstaan, waardoor je steeds hogere kosten kwijt zal zijn voor het herstel hiervan. Daar komt bij, dat zelf een lekkage oplossen vaak bijzonder lastig is. Denk bijvoorbeeld aan een kapotte leiding tussen je muren! Het is nagenoeg onmogelijk om een dergelijke lekkage zelf te achterhalen, zonder de muur open te moeten breken. Een loodgieter kan onder andere in zo’n situatie de helpende hand bieden. In dit artikel beschrijven we verschillende andere situaties, waarbij de hulp van loodgieters onmisbaar kan zijn.

Tip: zie de website van een loodgietersbedrijf bij jou in de buurt, om te zien welke diensten zij allemaal aanbieden.

Hulp van een loodgieter bij verstoppingen van de afvoer

Ook bij een verstopping van de afvoer zal de hulp van een loodgieter meer dan welkom zijn. Vaak is een beginnende verstopping nog relatief eenvoudig zelf te verhelpen. Naarmate de verstopping echter serieuzer wordt, zal dit lastiger zijn. In het ergste geval is het zelfs niet langer mogelijk om je sanitaire voorzieningen nog te gebruiken, doordat het water helemaal niet meer wegstroomt in de afvoer. Een loodgieter kan de afvoer onder een hoge druk doorspuiten, om je weer gebruik te kunnen laten maken van het toilet of de douche.

Loodgieter lost problemen met de cv-ketel op

Een derde voorbeeld van een situatie waarbij een loodgieter onmisbaar kan zijn, is een storing in de cv-ketel. Een loodgieter kan de cv-ketel voor je nalopen op slijtage aan onderdelen. Waar nodig kunnen de kapotte onderdelen vervangen worden, om de storing op die manier te verhelpen. Het is raadzaam om de cv-ketel zeker eens per twee of drie jaar te laten onderhouden door een loodgieter, om de kans op storingen te verkleinen.

Categories: wonen