Zoals elke organistie wel begrijpt, is het vervelend om een onbetaalde fatuur van een zakenpartner of consument te hebben. Dit brengt frusterende ervaringen met zich mee. Als er klanten zijn die er alles aan doen om te voorkomen dat ze een rekening moeten betalen is het verstandig om een incassobureau in te schakelen. Het kan men er van overtuigen om de betaling alsnog te doen. Het incassobureau heeft namelijk ook de juridische kennis in huis om stappen te ondernemen.  

Een incassobureau zoals Credifin Nederland kan u in zo’n situatie helpen. Door de vele jaren ervaring die is opgedaan is er een dynamische en kwalitatieve aanpak. Er wordt gewerkt met ‘No-Cure No-Pay’. Dit betekent dat als ze er niet in slagen om een factuur betaald te krijgen dat u het bureau ook niets verschuldigd bent. Mocht het wel lukken dan ontvangt u het volledige bedrag van de factuur. De klant zal namelijk de incassokosten moeten betallen. Op deze manier loopt u geen enkel risico.

Er worden verschillende diensten aangeboden door Credifin:

  • Laatste aanmaning: er wordt op briefpapier een laatste aanmining verstuurd voor de gehele vordering die aan de laatste wettelijke eisen voldoet. Dit houdt in dat er een betalingstermijn is van 14 dagen en dat er na deze periode incassokosten in rekening worden gebracht. Dit kan eventueel naast de brieg ook per email. Dit heeft dezelfde juridische waarde. Door het dubbel te versturen resulteert het vaker in een snellere betaling.
  • Incasso-opdracht: het is een 100% no cure no pay incasso in heel Nederland. U hoeft geen vaste klant te zijn. Een eenmalige opdracht is ook mogelijk. U zit dus niet vast aan abonnementskosten. Tevens worden er geen dossierskosten in rekening gebracht en krijgt u na incassering het volledige factuurbedrag. Credifin hanteert de wet ‘Wet incassokosten’ waarbij niet te veel geregend wordt voor een juiste procedure. Als een vordering op het moment niet te incasseren is wordt er een schuldbewaking gehanteerd. Zodra er veranderingen plaatsvinden zal er direct actie worden ondernomen om alsnog de vordering te incasseren.
  • Huisbezoek/Creditcheck: aanvullend kan door Credifin een bezoek plaatsvinden bij de debiteur op het adres. Dit kan worden ingesteld als een debiteur niet reageert of betaald. Door een bezoek kan de communicatie gestart worden om de betaling te incasseren of om een betalingsregeling aan te gaan. Voordat u een duurzame relatie aangaat kan u ook een Creditcheck aanvragen. Er komt dan naar o.a. naar voren wat de betalingsdicipline en kredietadvier van uw eventuele toekomstige relatie is.
  • Gerechtelijke procedure: de meest gestelde vraag is: “Wat zijn de kosten?”. Voor de procedure wordt er een kosten-batenanalyse gepresenteerd. Na schriftelijke goedkeuring zal de procedure pas gestart worden. Kosten worden gemaakt door o.a. het griffierecht en dagvaarding. In  het beginsel zal u zelf de eigen proceskosten moeten betalen. De rechter zal uiteindelijk bepalen wie wat moet betalen. Vaak zal dit voor de verliezende partij zijn.
  • Direct indienen

Welke het meest geschikt is voor uw situatie wordt met een van de specialisten besproken. Meer informatie vind je op de website van Credifin Nederland

Categories: Financieel