De zomer is in aantocht! Minder verplichtingen dus. Tijd om de verkoeling op te zoeken. Het is ook leuk om de omgeving te verkennen met een opblaasboot. Je moet wel gaan voor een goede kwaliteit! Waar moet je op letten bij het kopen van een opblaasboot? In dit artikel wordt dit helder voor jou.

Met hoeveel personen wil je varen?

 

Een logische vraag eigenlijk. Afhankelijk van deze vraag koop je het formaat. Wil je een opblaasboot kopen voor kinderen? Dan hoef je geen grote te kopen. Wil je met je hele gezin rondtrekken? Dan is een opblaasboot voor drie, vier personen geschikter.

Het materiaal

Je hebt opblaasbare boten in verschillende materialen. Zo heb je boten van PVC en opblaasboten van vinyl. Opblaasboten van vinyl zijn verend, waardoor dit materiaal zachter aanvoelt dan PVC. Een opblaasbare boot van vinyl zal hierdoor minder snel gaan lekken.

Wat voor bodemtype wil je kiezen?

  • Rubberboot met een luchtbodem.

Hierbij krijg je een V-bodem, wat de vorm van de boot ten goede komt.

  • Rubberboot met een lattenbodem.

Deze bodem heeft houten latten.

  • Rubberboot met een aluminium bodem.

Het voordeel hiervan is dat het stevig en stabiel is. Ook is het onderhoudsarm.

Wil je een buitenboordmotor?

De buitenboordmotor is ideaal als je lange tochten wilt maken en niet de hele tijd wilt peddelen. In sommige boten zit er een motorsteun/spiegel aan de boot vast, waardoor je de motor direct hieraan kan monteren. Het kan ook dat er een aansluiting op de motor zit waaraan je een motorsteun kan plaatsen. Kijk goed of vraag na of er een buitenboordmotor op de boot gemonteerd kan worden.

Filteren tot je bij je ideale boot uitkomt

De laatste tip: gebruik de filter op de website, waarbij je precies kan aanvinken wat jij belangrijk vindt. Wil je niet te veel betalen? Wil je een buitenboordmotor op de opblaasboot monteren? Je kan het meestal filteren, zodat het niet een hele zoektocht wordt naar jouw ideale opblaasboot. Zo kan je tocht snel beginnen!

Categories: Lifestyle