Vaak wordt helium verward met lachgas! Door een ballon te vullen met helium en dit vervolgens in te ademen, zal je een hoog stemmetje krijgen. Dit stemmetje kan een korte tijd aanhouden en zorgt voor een grappig effect. Helium is echter geen drug, terwijl lachgas dit wel is. Het gebruik van helium om een hoog stemmetje te krijgen is echter niet de enige toepassing van dit stofje. Een goedkope helium tank kan ook in verschillende andere situaties goed van pas komen. In dit artikel zetten we de toepassingen van deze stof voor je op een rijtje! Wanneer heb jij helium voor het laatst gebruikt?

 

Ballonnen opblazen met helium

Een van de situaties waarin helium goed van pas komt, is bij het opblazen van ballonnen tijdens een feestje. Door de ballonnen op een helium tank aan te sluiten, hoef je deze zelf niet op te blazen. Dit bespaart je veel tijd en energie! Daarbij zorgt het helium voor het opstijgen van de ballonnen, waardoor deze mooi omhoog blijven staan. Zou je een ballon met normale lucht opblazen, dan blijft deze dicht boven de grond hangen. Ook wanneer men massaal ballonnen op wil laten, komt helium goed van pas. Het oplaten van ballonnen is in steeds minder gemeentes toegestaan.

Andere toepassingen van helium

Waar je helium kunt gebruiken om kleine ballonnen op te laten stijgen, komt het middel ook van pas bij grotere ballonnen. Denk bijvoorbeeld aan een luchtballon! Door de luchtballon met een grote hoeveelheid helium te vullen, zal deze langzaamaan stijgen. Vergelijkbaar met een luchtballon kan ook een ballon voor het meten van het weer gebruikt worden in combinatie met helium. Houd er rekening mee dat het stijgvermogen van een luchtballon met helium kleiner is, dan bij een traditionele luchtballon. Daarbij kunnen minder mensen aan de ballon hangen.

Categories: Entertainment