Duurzaamheid is een van de belangrijkste trends op dit moment. Dit is een van de redenen waarom zonnepanelen steeds populairder worden in ons land. Op dit moment zijn er zo’n 12 miljoen zonnepanelen in Nederland. Een van de redenen waarom zonnepanelen steeds populairder worden is omdat de prijzen de afgelopen jaren behoorlijk zijn gedaald. Wil jij ook geld besparen op je energierekening en bijdragen aan een schoner milieu? Daar kan deze blog je wellicht bij helpen! In deze blog staan namelijk de vele voordelen van het plaatsen van zonnepanelen beschreven.

 

Financiële voordelen

 

Een van de grootste voordelen van het plaatsen van zonnepanelen, is het financiële gedeelte. Het aanschaffen van zonnepanelen is een aardige investering wat maar dit heb je binnen een aantal jaar terug verdient. Zonnepanelen leasen is ook een optie wanneer je minder geld in een keer wilt uitgeven.

Je kan het geld terugverdienen doordat je elk jaar geld bespaart op je energierekening. Wanneer je zelfs meer energie opwekt dan je verbruikt, dan kan je het terugleveren aan je energieleverancier. Hiervoor krijg je uiteraard een vergoeding. Er is ook een mogelijkheid om een stroomleverancier te worden door de zelf opgewekte energie te verkopen. 

Mocht je nog van plan zijn om je huis te verkopen, dan is het al helemaal verstandig om zonnepanelen te plaatsen. Zonnepanelen dragen namelijk bij aan een beter energielabel voor je huis. Sinds een aantal jaar is het energielabel namelijk voor iedereen verplicht die een huis wil kopen, verkopen of verhuren

Voordelen voor het milieu

 

Zonnepanelen zetten zonne-energie om in stroom, er wordt dus geen gebruik gemaakt van brandstoffen die de lucht vervuilen. Het plaatsen van zonnepanelen en het gebruiken ervan is dus zeer duurzaam aangezien het geen gebruikmaakt van brandstoffen die de lucht vervullen. Zonnepanelen gaan ook een zeer lange tijd mee: 25 jaar. Zonnepanelen hebben ook vrijwel geen onderhoud nodig. Dit draagt ook weer bij aan de duurzaamheid van zonnepanelen.

Categories: Algemeen