Voor weinig geld bent u eigenaar van een office licentie

Microsoft is een van de grootse aanbieders als het gaat om software. Veel bedrijven maken gebruik van Microsoft licenties maar ook thuis of op scholen wordt er gebruik van gemaakt. Een bekende licentie die Microsoft aanbiedt is de office licentie. Met deze licentie krijg je toegang tot een tekstverwerkingsprogramma en kan je gebruik maken van een programma voor berekeningen en voor het maken van presentaties. Het is mogelijk om deze licenties overal aan te schaffen. Het kan veel geld kosten om deze licenties aan te schaffen. Er zijn ook diverse mogelijkheden om de licenties online te kopen.

Office licenties vroeger en nu

Het aanschaffen van nieuwe software is altijd prijzig zeker voor startende ondernemers en particulieren. Wanneer u in voorgaande jaren besloot om over te gaan op nieuwe software was de oude software niet meer bruikbaar. Dit zorgde ervoor dat de drempel naar nieuwe software heel hoog werd. Sinds 2012 is het wettelijk toegestaan om deze gebruikte software te verkopen. Dit zorgt ervoor dat het voor bedrijven aantrekkelijker is om nieuwe software aan te schaffen, de oude software kan namelijk nog een leuk bedrag opleveren. Voor startende ondernemers of particulieren is het door deze regeling veel makkelijker om voor een klein bedrag eigenaar te worden van een softwarepakket. Software blijft namelijk altijd hetzelfde ook nadat de licentie al jaren gebruikt is.

Marktplaats voor office licentie

Zoals u heeft kunnen lezen is het sinds een aantal jaar toegestaan om office licenties tweedehands te verkopen. Er zijn verschillende bedrijven die hierop in gespeeld hebben. Zij doen er alles aan om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Wanneer u een overschot aan Microsoft Word licenties heeft kunnen deze gemakkelijk aangeboden worden. Mensen die opzoek zijn naar een deze licentie kunnen voor een klein bedrag Microsoft office kopen. Bij het aanschaffen van een tweedehands licentie betaal je namelijk een stuk minder dan de nieuwe licenties. U krijgt natuurlijk wel te maken met verouderde versies, waardoor de nieuwste updates en technologieën niet aanwezig zijn. Wanneer u bij het starten van een onderneming de keuze heeft gemaakt voor de office 2010 licentie is het bijna onmogelijk om deze licentie in een nieuwe versie aan te schaffen. Nu is het heel gemakkelijk om een tweedehands office 2010 licentie aan te schaffen. Het is namelijk erg prettig als alle personeelsleden gebruik maken van dezelfde licentie zo wordt de eenheid binnen het bedrijf behouden.

Ontdek de mogelijkheden

Om vraag en aanbod naar office licenties bij elkaar te brengen zijn er speciale platforms. Alle software licenties kunnen hierop aangeboden worden. Bent u heel nadrukkelijk opzoek naar een Microsoft licentie maar is deze op dat moment niet verkrijgbaar? Het is mogelijk om een voorkeur aan te geven. Zodra deze licentie te koop is aangeboden op het platform krijgt u een melding. Op deze manier is het mogelijk om voor weinig geld eigenaar te worden van verschillende software licenties, en worden oude software licenties geld waard.

About Redactie2