Het komt tegenwoordig steeds vaker voor dat veel verlichting langs de snelwegen s ’avonds uitgaat. Hierdoor wordt het op de snelwegen erg donker. Des te belangrijker is het dat je goede verlichting hebt. Op zowel je auto als op eventuele aanhangers.

Besparing

Het uiteindelijk doel van minder verlichting langs de snelwegen is besparing. Voornamelijk als het gaat over energiebezuiniging. Uiteindelijk is dit weer positief voor het milieu. Rondom gevaarlijke en enorm drukke punten wordt een uitzondering gemaakt. Hier blijft het licht gewoon aan. Dit geldt ook voor de tunnels. Dit betekent dus dat je steeds vaker rijdt in enorm donkere stukken. Hierdoor is het enorm belangrijk om je verlichting goed voor elkaar te hebben. Uiteraard is dit sowieso al heel belangrijk. Maar check je verlichting regelmatig en zorg dat je goed zichtbaar bent. Twijfel jij bijvoorbeeld aan je verlichting op je aanhanger? Bekijk dan eens een verlichtingsset voor je aanhanger.

Meer ongelukken

Een gevolg van minder verlichting rondom de snelwegen is dat er steeds meer ongelukken gebeuren. Dit heeft te maken met verlichting ervoor zorgt dat je wakker blijft. Als het erg donker is en men rijdt lange afstanden is het gevaar aanwezig dat je als bestuurder in slaap valt. Het is namelijk zo dat je hersenen melatonine aanmaken als het donker wordt. Hierdoor heb je de neiging om in slaap te vallen. Je gaat in een soort slaapstand. En dan gebeuren enorm veel ongelukken. Je bent minder scherp en je reactievermogen vertraagt. Het is dus eigenlijk enorm belangrijk dat er een duurzame oplossing komt om de snelwegen te verlichten. Want deze ongelukken kosten uiteindelijk enorm veel geld. En dan hebben we het nog niet eens over de gevolgen van een dodelijk ongeluk.

Verplichte elementen voor je aanhangwagen

Er is verlichting dat verplicht is voor de aanhanger. Denk hierbij aan achterlichten, remlichten en richtingaanwijzers. Tevens moeten mistachterlichten aanwezig zijn. Naast deze verplichte verlichting moeten driehoekige reflectoren aanwezig zijn. Zowel aan de achterzijde als een de voorzijde. Aan de zijkant vind je gele reflectoren.

Categories: Economie