Het blijkt voor veel gezinnen een hele uitdaging te zijn, om hun woning te beveiligen tegen inbrekers. Dit komt mede door het feit, dat inbrekers steeds geavanceerdere inbraakmethodes gebruiken. In plaats van het gebruik van een traditioneel breekijzer, kiezen zij voor kerntrekken, het open flipperen van een deur en bijvoorbeeld de klopsleutelmethode. Tegen welke van deze inbraakmethodes bieden de sloten op jouw ramen en deuren bescherming? In dit artikel geven we tips, die helpen om een inbraak tegen te gaan.

 

Zorg voor PKVW-gecertificeerde sloten

Allereerst is het belangrijk om voor het juiste hang- en sluitwerk te kiezen. In het bijzonder op ramen en deuren, die eenvoudig te bereiken zijn. Denk aan een raam in de buurt van een plat dak, een regenpijp of de containers. Goede sloten worden gedefinieerd als sloten met het PKVW-keurmerk. Vaak komt dit overeen met een SKG-rating van drie sterren. Dit is de maximale beoordeling, die aan sloten gegeven wordt. Een slotenmaker kan je helpen bij het plaatsen van de sloten. Bekijk hier meer informatie over de rol die een slotenmaker kan spelen bij het beveiligen van je woning.

 

Installeer beveiligingscamera’s rond je woning

Met goede sloten neemt de kans op een inbraak in huis sterk af. Er zijn echter meer factoren om rekening mee te houden! Zorg bijvoorbeeld ook dat inbrekers zo vroeg mogelijk worden afgeschrikt. Beveiligingscamera’s kunnen hierbij helpen. Inbrekers willen immers niet gefilmd worden tijdens hun inbraakpoging. De beveiligingscamera’s kun je aan de gevel of bij de voordeur bevestigen.

 

Kies voor een alarmsysteem in huis

Een derde mogelijkheid om inbrekers buiten je woning te houden, is het gebruik van een alarmsysteem. Een alarmsysteem kun je geheel naar eigen inzicht samenstellen, of als een compleet pakket kopen. Door een systeem zelf samen te stellen, sluit deze vaak beter aan op de beveiligingsrisico’s die je woning loopt. Een slotenmaker kan je hierbij helpen.

Categories: wonen