Van welke gezonde recepten kun je afvallen?

Soms is het lastig om te bepalen wat je wel en niet kan eten. Mensen vragen zich dan ook af welke gezonde recepten wel helpen bij het afvallen en welke niet?
Het antwoord op die vraag kan heel eenvoudig zijn: koolhydraatarme recepten helpen je bij het afvallen, maar ze doen veel meer dan dat!
Wie regelmatig koolhydraatarme vis recepten, kip recepten of vlees recepten bereidt, zak zeker zijn van een algehele verbeterde gezondheid. Maar je moet wel weten wat je bereidt, want de verkeerde recepten zijn ook zo klaargemaakt.

Wanneer zijn recepten koolhydraatarm?
Koolhydraatarme recepten kenmerken zich door de weinige koolhydraten die erin aanwezig zijn. Je zal in koolhydraatarme gerechten dan ook geen rijst en pasta tegenkomen, maar ook aardappels zijn uitgesloten. Sterker nog: brood – zoals we dat ’s ochtends, ’s middags en soms zelfs ’s avonds gewend zijn tot ons te nemen – horen niet thuis in een koolhydraatarm dieet.
Wat dan wel?
Producten als vlees, vis en kip zijn de perfecte basis voor een koolhydraatarm gerecht. Deze producten worden dan ook vaak aangevuld met nog meer groenten en fruit (ook fruit kun je prima als diner gebruiken, denk aan warme appels en perziken!) en noten of zaden, peulvruchten en ga zo maar door.
Wist je dat koolhydraatarme recepten veel meer doen dan afvallen? Lees gauw verder…

Gezondheid
Koolhydraatarme recepten helpen veel mensen om af te vallen, maar doen nog veel meer dan dat. Wat wist je dat koolhydraatarme recepten zeer veel bijdragen aan je algehele gezondheid?
Zo nemen hart- en vaatziekten af als je regelmatig koolhydraatarm eet en drinkt. Ook je cholesterolwaarden zullen zakken, evenals je bloeddruk. Mensen die een koolhydraatarm dieet volgen ervaren vaak dat ze zich fitter en vitaler voelen. Ze rusten meer uit, ervaren minder stress en kunnen de hele wereld aan.

Sporten en bewegen
Het zal je niet verrassen dat ook sporten en bewegen een belangrijke bijdrage leveren aan je gewicht. Wie regelmatig sport en daar lekker bij beweegt (door gewoon wat vaker te gaan lopen in plaats van met de auto te gaan, bijvoorbeeld) zal nog meer profiteren van de voordelen van een kolhydraatarm dieet.
De calorieën die je met sporten verbrand worden niet aangevuld door je voeding, maar wel voorziet koolhydraatarme voeding in een toename van je energie. Goed om te weten dus dat je met een koolhydraatarm dieet niet bang hoeft te zijn voor een futloos leven en weinig energie om dingen te ondernemen!

Pas op met verkeerde recepten
Helaas kan iedereen met een internetverbinding en computer zijn of haar recepten op internet delen en koolhydraatarm noemen. Helaas zijn niet alle recepten even koolhydraatarm en regelmatig komen er recepten voorbij die juist vol zitten met koolhydraten.
Wat dat betreft mag een waarschuwing wel worden gegeven. Lees je goed in in wat koolhydraatarme recepten zijn en hoe ze zich kenmerken. Dat voorkomt dat je zomaar recepten van het internet plukt en gaat bereiden. Het zou immers zonde zijn als je met goede moed aan een dieet begint en dan helemaal geen resultaat boekt.
Wil je het echt goed aanpakken? Dan raden we je aan om een koolhydraatarm kookboek te gebruiken. In een dergelijk kookboek staan gerechten waarvan je wel aan kan nemen dat ze gezond en koolhydraatarm zijn.

Conclusie
Koolhydraatarme recepten helpen je als de beste bij het afvallen, maar leveren daarnaast nog veel meer gezondheidsvoordelen op. Ze verlagen je cholesterol en bloeddruk en geven je ook nog eens heel veel energie. Wie daarnaast nog eens meer gaat bewegen, zal nog meer vruchten plukken van het volgen van een koolhydraatarm dieet. Je krijgt immers veel energie binnen, zonder dat deze energie wordt opgeslagen als nieuw vet.

About Redactie2