Tijden veranderen en de wereld ontwikkelt zich snel. Ook mensen zijn heel erg veranderd door de jaren heen, net zoals de salarisschalen. Zo zijn meer beroepen bij gekomen, beroepen die ze 50 jaar geleden nog niet eens konden bedenken. Van sommige beroepen wist je misschien niet eens dat ze bestonden! Wij zetten een paar beroepen op een rijtje waar je nog nooit van hebt gehoord!

 

Professioneel excuses maker

De wereld wordt kleiner en we weten steeds meer van elkaar door alle technologie, maar we worden ook onpersoonlijker. Je kan tegenwoordig namelijk iemand inhuren die excuses voor je maakt. Durf je die vriendin niet onder ogen te komen waar je sorry tegen moet zeggen? Of moet je eigenlijk excuses maken aan je buren maar durf je niet? Daar kun je nu iemand voor inhuren. Tegen een vergoeding gaat er iemand in jouw naam met een bloemetje of kaartje naar degene waar jij sorry tegen wil zeggen. 

 

Stoelenvuller

Meerdere awardshows in Amerika maken gebruik van stoelenvullers. Bij dit beroep zit je letterlijk op een stoel. Shows als de Oscars of Golden Globes huren mensen in om alle legen stoelen te vullen. Dit ziet er namelijk veel beter uit op beeld. Helaas mag je niet met beroemde mensen praten of met de op de foto. 

 

Voedselstylist

Ken je dat gevoel dat je op tv een reclame van een nieuwe mcdonalds burger ziet en het water je in de mond loopt? Op beeld ziet de burger er perfect uit. Eenmaal besteld in de mcdonalds krijg je een plat gedrukte burger met een stukje augurk eruit hangend. Dat beeld van die perfecte burger wordt gecreëerd door een voedselstylist. Deze stylist zorgt er voor dat foto’s en video’s van eten er op en top uit zien. 

 

Professioneel duwer

Ja je leest het goed. Dit beroep komt eigenlijk vooral voor in Japan. Ken je de filmpjes van overvolle metro’s en treinen in Japan? Zo vol dat er medewerkers van het station mensen naar binnen duwen zodat de deuren dicht kunnen? Dat zijn professionele duwers. In Japan is werk verschrikkelijk belangrijk, dus deze duwers zorgen dat iedereen op tijd op zijn of haar werk is. 

 

Lawine voorspeller

Een opleiding in wetenschappen is wel belangrijk voor dit beroep. Als lawine voorspeller word je de bergen in gestuurd op verschillende ski locaties om te testen of de sneeuw stabiel en veilig is. Deze informatie is belangrijk voor medewerkers en publiek van ski-oorden. 

Categories: Blog