Lig jij ook te draaien ’s nachts? Zie jij ieder uurtje van de klok voorbijkomen? Je vraagt je af wanneer je dan eindelijk in slaap valt. Want jij weet dat je morgen niet uit bed te krijgen bent! Als jij je hierin herkent, dan lees jij de goede blog! Ik leg jou namelijk uit wat jij kunt doen om sneller in slaap te vallen ’s avonds en een betere nachtrust.

 

 1. Cafeïne is een no-go
  Om maar even met de meest obvious tip te beginnen. Cafeïne is niet handig voor het slapen gaan. Hoe ver voor het slapen gaan moet jij hier rekening mee houden? Het zal je misschien verbazen maar cafeïne kan wel tot 6 uur lang actief blijven in je lichaam. Raadzaam is om ongeveer vanaf 17:00 uur geen cafeïne meer te drinken. Denk dan niet alleen aan koffie, maar ook aan thee en uiteraard energiedrink.
  Tip: Wil jij toch een lekkere warme drank ’s avonds? Kies dan voor een fruit infusie of een kruidenthee. Daar slaap je heerlijk op!

 

 1. Beweeg genoeg
  Even sporten voor het slapengaan kan wonderen doen voor jouw nachtrust. Ben je niet zo sportief aangelegd? Geen probleem! Wandelen werkt ook heel erg goed en is daarnaast op de lange termijn ook goed vol te houden. 

 

 1. Daglicht is key
  Daglicht gedurende de dag binnenkrijgen is erg belangrijk om ’s avonds goed te kunnen slapen. Het heeft namelijk allemaal met jouw onderbewuste ritme te maken. Als je gedurende de dag genoeg bloot wordt gesteld aan de zon, val je makkelijker in slaap wanneer het donker wordt. Het is een soort automatische link die je lichaam legt. Ga bijvoorbeeld tussen het werk door even naar buiten toe om een rondje te lopen.  

 

 1. Verminder omgevingsfactoren
  Belangrijk is dat jouw kamer niet te koud is. Bewezen is dat je hier slechter in slaapt en makkelijker nachtmerries krijgt. Lucht je kamer ook gedurende de dag. Ook frisse lucht bevordert de nachtrust. In aanvulling op mijn vorige opmerking over daglicht, helpt het wanneer je jouw kamer goed donker maakt. Schakel je telefoon uit voor je gaat slapen en kijk geen televisie meer.

Ben jij nog op zoek naar een nieuwe pyjama? Jolyz Pyjama-webshop is specialist in pyjama’s, nachthemden, huispakken en badjassen.

Categories: Lifestyle