Bent u klaar met het bootleven en is het tijd om een andere richting in te slaan? Dan verwacht u dat uw boot op een professionele en betrouwbare manier wordt verkocht. Er kunnen verschillende stappen ondernomen worden bij het verkopen van uw boot, zo kunt u denken aan:

Verkoophaven

Een verkoophaven is een haven die in het bezit is van de organisatie waarbij u uw boot verkoopt of de organisatie heeft verschillende ligplaatsen op een haven. Bij al deze mogelijkheden wordt er gebruik gemaakt van een haven met ligplaatsen om uw boot te verkopen. Deze havens hebben een gunstige ligging en vergroten de kans op verkoop van uw boot, dit is omdat op die locaties veel potentiële klanten langskomen. Denk bijvoorbeeld aan een verkoophaven aan de snelweg waar dagelijks duizenden auto’s langskomen.

Jachtmakelaar

Ook is er de mogelijkheid om gebruik te maken van een jachtmakelaar. Een jachtmakelaar is gespecialiseerd op het gebied van het in- en verkopen van motorboten en zeilboten. Het inschakelen van een jachtmakelaar is zeer aan te raden omdat zij expert zijn op het gebied van begeleiding, taxeren en het geven van advies over motorboten en zeilboten. Een jachtmakelaar is de persoon die u kan helpen bij het juist profileren van uw boot op de markt zodat, er de prijs voor betaald wordt die de boot waard is.

Fotoreportage

Wat voor zich spreekt is dat potentiële kopers een beeld moeten kunnen hebben van de boten die te verkrijgen zijn, hiervoor is een fotoreportage een handige oplossing. Met de juiste foto’s van uw boot bent u al een stap dichter bij succes (verkoop van uw boot). Door gebruik te maken van foto’s bent u instaat om een sfeerimpressie achter te laten die positief kan uitpakken op de klant, zo krijgen ze een beter beeld en gevoel bij uw boot en vergroot het uw kans. Het is verstandig om de foto’s te plaatsen op meerdere websites zodat het bereik groter is, dit kunt u zelf doen of laten doen door een jachtmakelaar.

Samen verkopen

Er zijn meer dan genoeg organisaties om uit te kiezen waardoor u uw boot kunt laten kopen. Zo geldt dat ook voor het aanbod van deze organisaties, het is daarom uiterst belangrijk dat u voor uzelf achterhaald wat u belangrijk vindt wat een organisatie voor u moet doen. Zo kunt u nog zelf betrokken blijven bij het gehele traject of alles uit handen geven en wachten op het verlossende bericht van uw verkooporganisatie. Het is echter aan u wat u wilt.

Categories: Sfeer