Uitvaartverzorgers zijn vaak onduidelijk over de uitvaartkosten. Dit is gebleken uit een onderzoek van de Consumentenbond onder 180 uitvaartverzorgers. Slechts 20 uitvaartondernemers deden mee aan dit onderzoek. De overige 160 wilde
de vragen over hun tarieven niet beantwoorden. Bovendien stonden er bij 75 uitvaartvaartondernemingen geen prijzen op hun website vermeld.

De Consumentenbond heeft grote en kleine uitvaartverzorgers gevraagd om vragen over hun tarieven te beantwoorden. De vragenlijst werd onder uitvaartondernemers over heel Nederland verspreid. Op de lijst stonden vragen over het basistarief en de kosten voor aanvullende uitvaartdiensten, zoals het opbaren, het vervoer, het gebruik van de condoleanceruimte en de aula.

Enquête onder 1700 panelleden

De Consumentenbond nam ook een enquête af onder 1700 panelleden. Deze bevestigden allemaal dat uitvaartondernemers niet duidelijk zijn over hun tarieven. 25 procent van de respondenten gaf aan dat de uitvaartverzorger, voorafgaand aan een uitvaart, geen overzicht gaf over de totale kosten. De meeste uitvaartverzorgers doen dit pas als de nabestaanden daar naar vroegen.

Flinke prijsverschillen

Aan de hand van het onderzoek en de informatie op een aantal websites van uitvaartondernemers, heeft de Consumentenbond geconstateerd dat er flinke prijsverschillen zijn tussen de diverse uitvaartondernemers. Het basistarief varieert al tussen de 985 euro en 2550 euro.

Uitvaartondernemers werken samen met uitvaartverzekeraars

Uitvaartondernemers werken samen met uitvaartverzekeraars. De hoogte van de premie die je betaalt, hangt dus onder meer af van de prijzen die de uitvaartondernemer hanteert. Natuurlijk wil je een goede en voordelige uitvaartverzekering afsluiten. Deze vind je eenvoudig door uitvaartverzekeringen te vergelijken. Geef je uitvaartwensen aan en vind binnen enkele minuten een betaalbare uitvaartverzekering.

Categories: Blog