Transportbanden worden gebruikt om makkelijk en snel producten of materialen van de ene naar de andere plek te sturen. Transportbanden worden bijvoorbeeld veel gebruikt in fabrieken als onderdeel van grotere machines, ook worden ze veel gebruikt op luchthavens om de bagage van en naar het vliegtuig te vervoeren en ook in kolencentrales. Een plek waar ze ook veel gebruikt worden is de agrarische sector, vaak zie je dit niet dus niet iedereen weet dat. Het grote verschil hierbij is dat het hier vaak gaat om mobiele transportbanden gaat, deze hoeven immers niet altijd gebruikt te worden. Er zijn Nederlandse merken die heel innoverend zijn in het maken van transportband en andere machines voor de landbouw, er staan veel transportbanden te koop. De vraag die je dan moet stellen is ga ik een transportband huren of kopen? Wij vertellen er wat meer over.

Transportbanden kopen

Er staan zowel veel tweedehands als nieuwe transportbanden te koop, tweedehands wil niet gelijk zeggen dat het minder is, tenzij de transportband echt al heel oud is. Er staan veel tweedehands transportbanden te koop die er eigenlijk gewoon nog als nieuw uitzien, het goed zoeken naar een mooie tweedehands transportband kan veel verschil opleveren in de aanschaffingskosten. De afweging om een transportband te kopen moet je zelf nemen, een transportband zul je immers niet het hele jaar door gebruiken. De voordelen zijn dat je er altijd eentje hebt wanneer deze nodig is en dat je niet de ieder jaar de transportbanden die je huurt moet laten transporteren. Je hoeft in principe natuurlijk de transportband ook maar één keer te betalen als je deze koopt, buiten eventuele onderhoudskosten. Omdat Nederland heel agrarisch is, zullen er vast veel andere landbouwbedrijven in de buurt zitten. Het is dus ook nog eens mogelijk om jouw transportbanden dan te verhuren aan één of meerdere bedrijven, op ten duur kan je misschien wel de aanschaffingskosten op deze manier terugverdienen. 

Transportbanden huren

Het is natuurlijk ook mogelijk om transportbanden te huren bij gespecialiseerde bedrijven. Deze hebben vaak een grote voorraad aan machines waar je uit kunt kiezen zodat je altijd het juiste transportsysteem kunt opzetten. De voordelen van het huren zijn dat de machines niet in de pad gaan staan tijdens de periodes waar deze niet gebruikt worden, ook heb je verder geen last van transport, onderhouds, montage en afschrijvingskosten.

Categories: Blog