Friesland is een prachtige provincie met Leeuwarden als mooie historische hoofdstad. Friesland staat bekend om zijn ruimte met prachtige weidse uitzichten. Maar Leeuwarden kent ook een rijk cultureel leven en vele gezellige restaurantjes, kroegjes en terrassen. Daarbij zijn koopwoningen in Leeuwarden een stuk betaalbaarder vergeleken met een woning in de randstad. Deze stad raakt dan ook steeds meer in trek voor mensen die een koopwoning zoeken. Hier lees je een aantal tips die je daarbij op weg helpen.

Wat voor woning wil je?

Allereerst is het verstandig om te kijken naar wat voor woning je precies op zoek bent. Is dit een vrijstaande woning? Een appartement of een rijtjeshuis? Ook is het handig te bedenken hoeveel (slaap) kamers je nodig hebt, of je het belangrijk vindt een tuin te hebben en of je bijvoorbeeld een parkeerplaats wilt of niet. En kies je voor comfort in een nieuwbouwwoning of juist genieten van de charme van een ouder pand?

Wat is je budget?

Het is belangrijk om te kijken naar wat je maximaal kwijt kunt zijn aan de maandelijkse lasten die bij een koopwoning in Leeuwarden komen kijken. Dit is natuurlijk de hypotheek, maar ook verzekeringen, gemeentelijke belastingen en energiekosten moet je hierbij meerekenen. Zoek dit goed uit, want anders zoek je wellicht boven je budget. Op die manier wordt het zoeken naar een huis in Leeuwarden alleen maar frustrerend. Je kunt ook zonder makelaar online de waarde van je woning opvragen om op deze manier in te schatten of het binnen je budget valt. Bij Kadasterdata vind je meer informatie de waarde van een woning. 

Waar in Leeuwarden wil je wonen?

Leeuwarden is niet een hele grote stad, maar kent wel een aantal verschillende wijken met ieder hun eigen voordelen en nadelen. Het centrum is bijvoorbeeld gezellig en sfeervol, maar de huizen zijn er wel een stuk ouder en prijziger dan woningen in een nieuwbouwwijk een stuk buiten het centrum.

Het is ook verstandig online en op social media eens op te zoeken hoe verschillende wijken bekendstaan bij mensen die Leeuwarden goed kennen.

Waar kijk je online?

Je hebt nu enigszins je zoekopdracht afgebakend. Nu kan je op zoek gaan naar jouw koopwoning in Leeuwarden. Dit doe je natuurlijk op verschillende bekende woningsites. Er zijn er hier meer van dan je denkt! Ook op de sociale media is veel informatie te vinden. Bovendien kan je hier jouw woonwensen delen en ontzettend bruikbare tips ontvangen.
Blijf zoeken met regelmaat. Zo blijf je op de hoogte van de laatste aanbiedingen en loop je geen kansen mis. Je kunt op deze manier ook veel meer woningen met elkaar vergelijken, waardoor je steeds meer inzicht krijgt in hoe jij de beste koopwoning in Leeuwarden kunt vinden.

Categories: wonen