Ruimtes goed indelen kan lastig zijn en helemaal wanneer er veel spullen in een kleine ruimte moeten passen, zoals in een kledingkast. Een volle kledingkast zorgt ervoor dat je in de loop van de week steeds meer kleren op de grond, op een stoel of elders gaat neerleggen. Een maatwerk inloopkast kan hiervoor de ideale oplossing zijn. Met deze tips maak jij de perfecte maatwerk kast. 

Hoeveelheid kleding in je kast

Het belangrijkste punt waar je rekening mee moet houden is je kleding. Dit is vrij logisch als het gaat om een maatwerk inloopkast. De hoeveelheid kleding die je bezit laat zien hoe groot de ruimte van kast moet zijn. Dit is echter niet het enige waar je rekening mee moet houden qua kleding. Ook de grootte van je kleding is een punt om rekening mee te houden. Voor sommige kledingstukken heb je meer ruimte nodig dan voor andere. Broeken nemen bijvoorbeeld meer ruimte in beslag dan een T-shirt. 

De hang- en legmogelijkheden 

Naast de hoeveelheid kleding en de grootte van je kleding is ook het type kleding dat je bezit handig om na te gaan. Heb je veel shirtjes en overhemden die snel kreukelen dan is het handig meer ruimte te maken voor klerenhangers in plaats van planken. Hetzelfde geldt voor jasjes, blouses en jurken. Deze heb meer ruimte nodig dan andere kledingstukken. De verhouding hang- en legmogelijkheden is dus erg belangrijk. Door hier vooraf over na te denken kom je niet voor verassingen te staan bij het indelen. 

Schoenen en andere accessoires 

De volgende stap om over na te denken bij het indelen van je maatwerk inloopkast zijn de ruimtes voor schoenen en accessoires. Bij schoenen heb je bijvoorbeeld diepe planken nodig waar de schoenen makkelijk in passen. Naar sieraden, horloges en riemen wil je niet steeds willen graaien. Zorg daarom dat er een plek in de kast wordt ingeruimd waar je deze spullen makkelijk kwijt kan. 

Gebruik de ruimtes

Nu je alles op een rijtje heb gezet wat je in je kast wilt hebben is het tijd om na te denken over de daadwerkelijke indeling. Probeer de maatwerk inloopkast zo handig mogelijk te plaatsen. Hiermee voorkom je loze ruimtes en kan je elk stukje gebruiken. Houd natuurlijk wel altijd rekening met de loopruimte. 

Categories: Blog