Het kopen van een auto lijkt eenvoudig. Als je bij een particulier een auto wilt kopen, dan kun je online op veel sites kijken. Vooral een website als Marktplaats.nl is interessant. Hier worden door particulieren vele duizenden auto’s aangeboden. Alle merken en type auto’s zijn hier wel vertegenwoordigd. Het voordeel is dat je eenvoudig en snel kunt zoeken. De kans dat je snel je gewenste auto hebt gevonden is vrij groot.

Tweedehands auto

Bij het aankopen van een auto is het aan te raden om de gegevens van de auto te controleren. Een particuliere verkoper kan nog zo amicaal en betrouwbaar overkomen, je weet als het een onbekende is natuurlijk niet met wie je van doen hebt. Die persoon vertrouwen is natuurlijk wat je misschien zou willen, maar wij raden aan om ook ‘onderzoek’ te doen. Maak een proefrit met de auto, neem bij het bezichtigen van de auto het liefst iemand mee die verstand heeft van auto’s en kijk op een website waar je een online RDW kenteken check kunt doen.

Waarom een RDW kentekencheck doen bij aankoop auto?

Particulieren of bedrijven die een auto kopen van een particulier kijken vaak op een website waar ze een RDW kentekencheck kunnen doen. Zo kijken ze wat bijvoorbeeld de APK datum is. Ook andere informatie komt naar voren zoals de motorinhouden, aantal deuren, model, et cetera. Bij de RDW is het ook mogelijk om de autohistorie van de auto op te vragen. Dit dient de eigenaar overigens te doen, maar dit is zeker aan te raden.

Categories: Auto