Steeds meer bedrijven zoeken manieren om de bereikbaarheid via de telefoon uit te besteden aan een ander bedrijf. De voornaamste reden die bedrijven vaak noemen is dat de tijd die ze kwijt zijn aan het te woord staan van klanten vaak niet opweegt tegen de conversieratio van deze nieuw klanten. Buiten dat blijft er te weinig tijd over voor andere activiteiten binnen het bedrijf. Daardoor gaan deze bedrijven op zoek naar een bedrijf dat deze telefoonservice aanbiedt.

Waarom kiezen voor een telefoonservice?

Het in dienst nemen van een eigen telefooncentrale is zeer prijzig en in verhouding wegen die loonkosten niet op tegen wat de klant vervolgens binnen brengt. Vooral wanneer bestaande klanten vaak contact zoeken met het bedrijf kost het erg veel tijd en geld. Gelukkig zijn er verscheidene bedrijven die een telefoonservice dienst aanbieden waarbij zij tegen een maandelijks tarief al deze zorgen uit handen nemen. Deze bedrijven bieden een breed pakket aan diensten aan, zowel voor het opnemen van de telefoon als het doen van sales of afhandelen van klachten. Door te kiezen voor een telefoonservice bent u verzekerd van een hoge kwaliteit telefoondienst voor een veel lagere prijs dan wanneer u al die mensen in dienst zou hebben.

Hoe kan deze dienst goedkoop worden aangeboden?

Het verdienmodel van een telefoonservice zit hem niet in de dure prijzen. Het zit hem in de massa. Stel, een dergelijke service heeft tien mensen in dienst en er komt een bedrijf langs die van deze service gebruik wilt maken. Dan krijgt dit bedrijf geen eigen telefonist aangewezen. Alle telefonisten, vaak verdeeld over verschillende specialismen, worden ingezet voor verscheidene bedrijven. Een telefonist kan zo dus in een uur misschien wel voor vijf verschillende bedrijven de telefoon opnemen. De kracht hiervan is dat de verscheidene klanten dus veel minder hoeven te betalen voor de dienst, omdat u er met zijn allen gebruik van maakt.

Specialisten

Wanneer u kiest voor een goede telefoonservice, dan bent u ervan verzekerd dat u te maken hebt met een bedrijf dat allerlei expertises in huis heeft. Zo weet u zeker dat de persoon die de telefoon voor u opneemt ook weet waar hij of zij het over heeft. Of u nou een bank bent, een makelaar, klein marketingbureau, of wat dan ook: er zijn altijd geschikte mensen die de telefoon voor uw bedrijf op kunnen nemen. Dit zal altijd op zeer professionele wijze gebeuren en dat is natuurlijk wat u ook verwacht.

Welke bedrijven besteden uit?

De meest voorkomende klanten van een dergelijke service bevinden zich voornamelijk in het MKB. Vooral de middelgrote bedrijven, die veel klanten hebben, maar niet de capaciteit hebben om al die klanten volledig te woord te staan, maken gebruik van deze handige dienst. Het scheelt hen simpelweg veel geld met wanneer ze een groep telefonisten aan zouden moeten nemen. Ook kleine bedrijven maken gebruik van de telefoonservice, omdat ze zelf niet de mogelijkheid hebben om zelf de telefoon op te nemen. Grote bedrijven besteden enkel afdelingen uit. Denk hierbij aan de sales of het ontvangen van klachten.

Voor een organisatie gespecialiseerd in het outsourcen van uw telefoonservice is SecretariA de aangewezen partij.

 

Categories: Blog