Steigerhout is ongeschaafd en grof gezaagd vurenhout. Het hout verandert samen met de omgeving waarin het geplaatst wordt. Het hout ziet er dus totaal anders uit als je het binnen of buiten gebruikt. Momenteel is steigerhout erg populair, dit komt voorname door dat het hout een industriële uitstraling heeft. Het hout geeft een gevoel van dat er al geleefd is. Steigerhout kopen in Groningen? Dan is het belangrijk om met diverse aspecten rekening te houden.

Oud of nieuw steigerhout kopen Groningen

Er is een duidelijk verschil tussen gebruikt en nieuw steigerhout. Oud steigerhout is te herkennen aan een grijze kleur. Het hout heeft deze kleur gekregen door het dagelijks gebruik, denk aan het maken van steigers voor de bouw. Nieuw steigerhout is afkomstig van de Lariksboom en heeft een lichte tint. Als u een keuze moet maken tussen oud of nieuw hout, licht het vooral aan uw persoonlijke voorkeur. Heeft u liever een grijze kleur of juist een lichte kleur?

Gedroogd of niet gedroogd steigerhout kopen Groningen

Er zit een belangrijk verschil tussen gedroogd en niet gedroogd hout. Niet gedroogd hout kan namelijk diverse vormen aannemen. Dit houdt in dat een nieuw ontworpen meubel van niet gedroogd hout, uiteindelijk kan gaan vervormen. Als u kiest voor niet gedroogd steigerhout moet u rekening houden met een droogtijd van zes tot acht weken.

Waar voor Steigerhout gebruiken?

Met steigerhout kunt u vele diverse meubels laten maken, daarnaast kunt u steigerhout gebruiken voor andere doeleinden. Het hout beschikt over een zeer goede stevigheid, aangezien het hout gebruikt wordt voor steigers in de bouw en ook wel mensen draagt op stellages.

Steigerhout kopen Groningen

Voor welk type steigerhout u gaat is geheel persoonlijk. Het gaat natuurlijk om de kleur van het hout en de levensduur. Het is vooral belangrijk dat u voor uw aankoop genoeg informatie tot uw beschikking heeft om een goede keuze te maken. Succes en veel plezier met Steigerhout kopen Groningen!

Categories: Blog