De laatste jaren is er een stijging te zien in het aantal kinderen met hoofdluis. Hoofdluis is al lange tijd een plaag voor kinderen en voor ouders. Vooral op de lagere school zijn luizen een jaarlijks terugkomend iets voor ouders. De afgelopen jaren neemt het aantal kinderen met hoofdluis juist toe. Dit komt voornamelijk door het maken van selfies bij kinderen en gebruik van social media.

Wat is een hoofdluis?

Een hoofdluis is een beestje dat leeft tussen de haren van mensen. De beeste komen alleen bij mensen voor en kan tot 3 millimeter groot worden. Doordat de luizen zich snel kunnen verspreiden en veel eitjes maken is het moeilijk om te bestrijden.

Maken van selfies zorgt voor meer hoofluizen

De oorzaak van de stijging van luizen bij kinderen is vooral te wijten aan het maken van selfies. Kinderen gaan dicht bij elkaar staan en maken een foto voor op social media. Natuurlijk is dit hartstikke leuk alleen zorgt dit wel voor een toename van hoofdluis. De kinderen gaan namelijk dicht bij elkaar staan waardoor het voor luizen makkelijk is om van het ene kind naar het andere kind te gaan.  Gelukkig zijn er wel verschillende manieren die ervoor kunnen zorgen dat de kans kleiner is dat je kind geen hoofdluis krijgt en manieren waardoor je kind er snel vanaf komt.

De kans van hoofdluis verkleinen

Er zijn wel manieren waardoor jij de kans op hoofdluis kan verkleinen. Allereerst is kan het gebruik van haarlak, wax of gel ervoor zorgen dat je minder snel hoofdluis krijgt. Er is namelijk onderzoek gedaan naar het gebruik van deze producten in het haar en hoofdluis.  De uitkomst was dat mensen met deze producten minder vaak luizen in hun haar hadden. Dit komt waarschijnlijk dat luizen minder grip hebben en dus liever kiezen voor een persoon zonder producten.

Hoofdluis bestrijden

Als je toch last krijgt van hoofdluizen wil je er natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Het jeukt niet alleen maar het is ook nog eens vies. Gelukkig zijn er verschillende manieren die ervoor kunnen zorgen dat je snel van je luizen afkomt.  Door het gebruik van luizenshampoo zullen de luizen binnen de kortste keren al verdwenen zijn. Het is wel belangrijk dat je kwalitatief goede luizenshampoo kiest. Een bedrijf dat goede luizenshampoo aanbiedt is Licener. Licener doodt de luizen al na één wasbeurt. Je hoeft de shampoo alleen maar 10 minuten te laten intrekken. Als je overigens al voor 16:00 besteld heb je het product morgen al in huis. Ideaal als je op dit moment merkt dat jij of je kind hoofluizen heeft en je er zo snel mogelijk af wil komen.  Een andere manier om hoofdluis te bestrijden is om 2 weken lang elke dag te kammen. Deze manier duurt echter wel wat langer dan het gebruiken van luizenshampoo.

 

Categories: Gezondheid