Het aantal fietsers dat de afgelopen jaren is overgestapt op een elektrische fiets is aan het stijgen. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen die een e-bike biedt ten opzichte van een reguliere fiets, en onder hen bevinden zich ook meer en meer jongeren. Toen elektrisch fietsen nog echt werd beschouwd als een nieuwe trend waren het veelal volwassen fietsers die de overstap maakten, maar ook schoolgaande kinderen en studerende jongeren hebben de elektrische schoolbike helemaal ontdekt.

 

Hippe e-bike wint aan populariteit onder jongere fietsers

Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) tonen aan dat steeds minder jongeren een brom- of snorfiets bezitten, en de elektrische fiets blijkt een geliefd en goed alternatief. Deze trend is allesbehalve vreemd te noemen, want een elektrische fiets biedt nu eenmaal veel voordelen voor jongeren. Met name wanneer iemand bijvoorbeeld tien of misschien zelfs vijftien kilometer van school af woont, is een elektrische fiets het ideale vervoermiddel. Met een elektrische fiets kan je een snelheid van maximaal 25 kilometer per uur behalen, dus reken maar uit die tijdwinst!

 

Natuurlijk speelt ook het imago van de elektrische fiets een rol bij het verklaren van de trend. Het aanbod van elektrische fietsen, inclusief de speciaal op jongeren gerichte elektrische schoolbikes, wordt steeds ruimer. Of je nu gaat voor een strakker frame of juist houdt van een model met een klassieke uitstraling: voor iedereen is wel een geschikte e-bike te vinden. Daarnaast kunnen jongeren ook kiezen uit e-bikes in verschillende kleuren, van stijlvol zwart tot vrolijk turquoise, en dan zijn er ook nog eens modellen voorzien van een stoer transportrek of een elegante rieten mand. Zo kunnen jongeren eindeloos variƫren en uiteindelijk een elektrische fiets kiezen die echt helemaal bij hun persoonlijke stijl past.

 

Jongeren mogen het dan voornamelijk belangrijk vinden om een elektrische fiets te kiezen die trendy is; uiteindelijk is een elektrische fiets meer dan alleen maar mooi! Uiteindelijk is het natuurlijk toch de motor die ervoor zorgt dat een e-bike het wint van een gewone fiets. Doordat jongeren op een elektrische fiets sneller zijn en minder inspanning hoeven te leveren, houden zij dagelijks tijd en energie over. Bovendien geeft een elektrische fiets jongeren ook een zekere vrijheid omdat ze op hun e-bike een stuk mobieler zijn. En dat is natuurlijk ook weer fijn voor ouders die niet langer van hot naar her hoeven te rijden om hun kroost overal heen te brengen!

Categories: Lifestyle