Sneller spierherstel: gebruik de kracht van warm water

Goed herstellen is voor een goede gezondheid minstens zo belangrijk als intensief sporten. Dat herstel heeft tijd nodig. Tijd waarin het lichaam zich herstelt van de geleverde inspanningen. Er bestaan verschillende manieren om het lichaam daar een handje bij te helpen. Bijvoorbeeld met behulp van warm water, zo blijkt uit onderzoek door Letse wetenschappers.

 

Zij onderzochten het effect van warm water op het spierherstel door het lichaam. Interessant voor iedereen die (intensief) sport, net als na een drukke dag op het werk of met de kinderen. Een goede verzorging van ons lichaam zorgt ervoor dat we ons goed kunnen herstellen, zodat we klaar zijn voor de volgende uitdaging.

De kracht van warm water

De wetenschappers deden een experiment waarbij de deelnemers hun benen 45 minuten lang in warm water legden (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2582551/). Vervolgens werd er goed gekeken naar het effect daarvan op het herstel van de spieren. Wat bleek? Spieren herstellen zich sneller als we ons onderdompelen in warm water.

Dit heeft onder andere te maken met de betere bloeddoorstroming. Door de benen en door de rest van het lichaam. De betere doorstroming zorgde ervoor dat de benen sneller herstelden. En dat opent de weg voor meer onderzoek, naar de effecten op de rest van ons lichaam. De kans is groot dat we ook in algemene zin sneller herstellen, door een bad te nemen met warm water.

Spierherstel: na het sporten of een drukke dag

Onze spieren belasten we heel de dag. Vooral als we lopen of druk zijn met andere dingen, maar zelfs als we zitten of op een andere manier aan het werk zijn hebben we daar veel van onze spieren bij nodig. Daarom hebben we ’s avonds behoefte aan ontspanning, vooral als we een drukke dag achter de rug hebben. Of als we gesport hebben en daarmee het uiterste vroegen van ons lichaam. Op die momenten is iedere hulp voor sneller spierherstel welkom, zodat je klaar bent voor de volgende dag.

Warm water met massagekracht

Warm water is dan de oplossing. Al is er meer mogelijk. Dat warme water vind je namelijk in iedere jacuzzi en ieder ander eenvoudig bad. Een écht betere doorbloeding creëer je door dat warme water te combineren met een massage. Dat kan bij een masseur, maar gemakkelijker (en voordeliger) is het om daarvoor gebruik te maken van een massagebad. Met het warme water van een jacuzzi en de massagekracht van een masseur. Voor sneller spierherstel, zoals blijkt uit echte reviews van mensen die zo’n massagebad bezitten.

About Redactie2