Het geven van een presentatie zorgt bij veel manieren voor veel stress en spanning. Het is helemaal niet nodig als je jezelf goed voorbereid. Het is belangrijk om te vertrouwen op een goede afloop van de presentatie. Oefen ook voldoende om te weten hoe de presentatie zal gaan. Het is belangrijk om te starten door in de spiegel te oefenen. Hierna is het mogelijk om voor een collega je presentatie te doen. Het is belangrijk om er volop in te geloven. We hebben nog een paar tips voor je om de juiste keuzes te maken bij het doen van een presentatie. 

Laat de spanning niet winnen

 

Vooral spanning kan roet in het eten gooien als je een presentatie doet. De spanning kan ook zorgen voor een extra scherpte. Het is dus niet erg om je iets gespannen te voelen. Laat de spanning echter niet winnen. Houdt de spanning onder controle. Wanneer je weet dat je vaak snel gespannen bent dan is het goed om yoga oefeningen te gaan doen of te mediteren. 

 

Een goede voorbereiding is het halve werk

 

Het is slim om te zorgen voor een uitvoerige voorbereiding. Denk overal goed over na. Kijk filmpjes en video’s om te zien hoe je een goede presentatie geeft. Het is ook slim om de juiste hulpmiddelen bij de hand te hebben. Een whiteboard op wieltjes bijvoorbeeld. Bekijk hier de verschillende mogelijkheden. Op het whiteboard kun je het programma weergeven van je presentatie. Scherm het af met post its om zo stap voor stap meer te onthullen aan het publiek. De nieuwsgierigheid zal het winnen bij veel mensen. 

 

Passie

 

Toon je passie voor het onderwerp. Het is heerlijk om iemand vol passie en enthousiasme te zien presenteren. Het is duidelijk dat het onderwerp leeft en men er blijkbaar ook verstand van heeft. Emotie in de presentatie is gezond.

Categories: Economie