Wie de Prusa i3 mk3 3D printer gebruikt, kan dit eigenlijk als een modern stuk gereedschap zien. Het is een ontwikkelingstool. Hiermee kan je ontwerpen en ideeën die je in je hoofd hebt tot uiting brengen. Bijvoorbeeld door een prototype te maken. Dit is een belangrijk voordeel dat tot voorkort nog niet mogelijk was. Daarom is de printer ook zo snel zo populair geworden. Het is dan wel aantrekkelijk om eens te kijken welke voordelen precies geboden worden. Aan de hand daarvan is goed te bepalen of ook jij met de printer meer kan bereiken in de zaken die je doet.


Snel kunnen werken met de Prusa

In de eerste plaats is het een voordeel dat de Prusa i3 mk3 zeer hoge snelheden haalt. Vooral als het gaat om snel ideeën in iets concreets omzetten is dit natuurlijk een pluspunt. Juist ook omdat dit zakelijk net het verschil tussen winst en verlies kan maken. Dat de printer tot wel 200 mm/s kan halen is er wel veel mogelijk. Juist ook omdat door de techniek in het apparaat te zorgen is dat de prints wel van hoge kwaliteit blijven. Dit is waarschijnlijk wel de belangrijkste zaak in het geheel als het om printen gaat.


De ontwikkeling van de hardware

Natuurlijk is het wel ook belangrijk dat de hardware van de Prusa i3 mk3 deze snelheden ook aankan. Dit is dan ook een ander punt van aandacht geweest bij de ontwikkeling van de printer. Zo is bijvoorbeeld het frame steviger dan ooit tevoren. Daardoor blijft de printer ook goed stabiel. Dat het proces in de gaten wordt gehouden met sensors zorgt daarnaast dat de printer ook zonder fouten de ontwerpen uitwerkt. Alle reden om dus als ondernemer op deze manier te willen werken. Dit trekt de meeste zakelijke gebruikers daarom ook over streep hierbij.


Niet alleen snel en sterk

Als het gaat over de Prusa i3 mk3, dan kan er over drie S’en worden gesproken. Naast snel en sterk gaat het dan ook om stil. De printer is erop ingericht om snel en foutloos te printen, zonder daarbij veel lawaai te maken. De 3D printer is daardoor gewoon in huis te gebruiken. Ook is deze gewoon op de werkvloer te gebruiken. Dit komt het direct gebruik sterk ten goede. Door de compacte stille printer te kiezen kan deze gewoon onderdeel van het werkproces worden en is snel resultaat te boeken. Dat is wel heel aantrekkelijk als optie.


Lees hier de review van Prusa i3

Categories: Technologie