Vaak zie je dat er veel dezelfde promotionele producten worden weggegeven op bijvoorbeeld een beurs. Denk hierbij aan keycords of pennen. Dit is niet origineel, maar buiten dat zitten (potentiële) klanten er ook niet echt op te wachten en verdwijnen deze producten vaak snel in de prullenbak. Er zijn echter wel verschillende producten die misschien niet heel origineel zijn, maar die wel gewaardeerd zullen worden door de klant. Dit neemt een positief gevoel met zich mee. In dit artikel worden een paar van die producten aangedragen. Deze kunnen dus prima ingezet worden voor verschillend promotioneel werk. In dit artikel gaan we uit van promotionele activiteiten op een beurs.

Eten

Eten is eigenlijk altijd een goed idee. Door gebruik te maken van de geur van eten zullen verschillende potentiële klanten naar de stand komen zonder dat ze weten wie of wat er in die stand is. Doordat zij even staan te wachten op het eten dat uitgedeeld wordt kijken ze toch rond in de stand. Mocht dit positief op hun over komen is de stap naar contact leggen heel klein. Daarnaast is het vaak het geval dat als mensen zojuist iets te eten hebben gehad, dat ze dit opeten en tegelijkertijd even in de buurt rondkijken. Hier kunnen zij weer een bepaalde invloed binnen krijgen van de stand, dit verhoogt de kans dat deze potentiële klant ook daadwerkelijk een klant wordt.

Water

Wat een veelvoorkomend promotiemiddel is van bedrijven, is dat er koffie wordt geschonken in koffiekopjes met daarop hun logo. Een goed alternatief voor koffie is water. Door water aan te bieden in bidons of flesjes waar de naam of logo van het merk staat nemen zij die mee over het hele beursterrein. Daarnaast worden zij elke keer met het merk geconfronteerd wanneer zij een slok water nemen. Door bidons in te zetten als promotioneel item ben je waarschijnlijk niet uniek, maar door deze te vullen waarschijnlijk wel. De bidon wordt namelijk vaker ingezet als promotie item, maar wordt zelden tot nooit gevuld met water. Hierdoor onderscheid jij je dan van de concurrenten.

Elektriciteit

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen het nodig, maar toch wordt het vaak nog over het hoofd gezien als promotioneel product. Door bijvoorbeeld (volle) powerbanks met daarop je logo weg te geven kunnen de bezoekers in ieder geval online blijven. Door dit weg te geven zullen de bezoekers niet met een lege batterij komen te zitten. Daarnaast zullen zij de powerbank ook na de beurs vaak gebruiken, elke keer dat zij deze gebruiken zullen ze jouw merk of logo zien. Hierdoor blijf je al die tijd onbewust in het hoofd van de bezoeker zitten. Dit kan een positieve uiting hebben als deze opzoek is naar een bepaald product en ineens denkt aan de powerbank die die van jou heeft gekregen, dit is voor de bezoeker een positief punt en daardoor is de stap naar een aankoop een stuk kleiner.

Bovenstaand zijn enkele ideeën wat betreft promotionele producten die een positieve indruk kunnen achterlaten op de bezoeker. Naast deze drie voorbeelden zijn er nog verschillende producten die ook een positief gevoel kunnen achterlaten bij de bezoeker. Door goed te kijken naar waar je onderscheidend kan zijn ten opzichte van je concurrent op basis van promotionele producten, is dat ook een punt waar je klanten kan binnen halen.

Categories: Lifestyle