Als je een presentatie op de meest optimale manier wilt uitvoeren, heb je behoefte aan een beamer en een projectiescherm waarop de presentatie getoond kan worden. Of het nu voor een collegezaal is of een klaslook, een beamer samen met een projectiescherm blijft toch de beste manier om een presentatie te geven. Het beeld is scherp, de kleuren komen het beste tot uiting en het is gemakkelijk om de aandacht van het publiek te vestigen op datgene waar jij ze naar wilt dirigeren. Voor het selecteren van een geschikte projectiescherm heb je de keuze uit diverse soorten schermen. Hieronder worden er een aantal op een rijtje gezet:

  • Elektrische projectieschermen: het voordeel van deze schermen is het feit dat je zelf het scherm in of uit kunt rollen aan de hand van een afstandsbediening, wandschakelaar of via de beamer zelf. Dat komt door de elektromoten die zich in de scherm bevinden, welke er voor zorgen dat het scherm in staat is om automatisch opgerold te worden. Hierdoor ligt de prijs wel iets hoger in vergelijking met handmatige projectieschermen. Voor wat hoort wat, zullen we maar zeggen.
  • Mobiel projectiescherm: niet elke locatie voldoet aan de eisen voor een presentatie. Erg onhandig voor de presentator die op vele locaties aan de slag gaat. Dit mobiele scherm is in dat geval zeker een uitkomst. Gemakkelijk mee te nemen en tevens flexibel in gebruik: dit scherm kan aan de muur, maar ook los van de muur is dit scherm prima te gebruiken voor een presentatie.
  • Handbediende projectieschermen: in tegenstelling tot de elektrische schermen moet je bij de schermen manueel het scherm in- en uitrollen. Desalniettemin zijn de schermen van een goede kwaliteit en door de handmatigheid zijn de prijzen tevens scherper. Elk nadeel heeft zijn voordeel.

Kijk voor meer informatie op https://www.projectieschermen.com/

Categories: Technologie