Tegenwoordig heeft elke krant, glossy of andere vorm van een tijdschrift wel een online versie beschikbaar. Dit brengt veel voordelen met zich mee. Een groot voordeel is dat er minder papier gebruikt wordt en dat je een krant op al je apparaten kunt lezen.

 

Een ander voordeel is dat je veel makkelijker kunt bepalen op welke krant of tijdschrift je een abonnement zou willen nemen. Want laten we er eerlijk om zijn. De kranten verkopen je graag hun abonnementen. Het grote nadeel hiervan is dat deze meestal meteen voor een jaar zijn.

 

Voordat je een dergelijk jaarabonnement afsluit op een krant wil je natuurlijk weten of het wel een krant, tijdschrift of zelfs tv-gids is die je prettig vindt om te lezen.

 

Losse editie proberen of online vergelijken?

 

Nu kun je natuurlijk van elke krant een losse editie kopen in een winkel en kijken welke het prettigst leest en bij je past qua informatie. Je kunt ook naar de winkel gaan en daar ter plekke zonder dat je een krant koopt eerst te checken of het wat is. Maar laten we eerlijk zijn. Het lezen van een krant of tijdschrift is ook een ervaring, zo heeft elke krant een weekend of zaterdageditie. Soms zijn er leuke specials en andere thema’s die je zou missen wanneer je op deze manier kranten met elkaar wilt vergelijken.

Gelukkig kun je al jaren gebruik maken van een proefabonnement. Elke krant biedt deze aan en probeert op deze manier nieuwe abonnees te werven. Met het succes van het internet zijn er tegenwoordig zelfs websites waar je dit soort proefabonnementen op kranten kunt vergelijken en direct afsluiten. Dit biedt een hoop mogelijkheden.

Probeer een krant voor een paar euro.

 

Wanneer je nog twijfelt of je een abonnement op bijvoorbeeld de Telegraaf of De Volkskrant moet nemen. Kun je deze vergelijking websites raadplegen voor een compleet overzicht van alle proefabonnementen, met de daarbij horende informatie zoals de prijzen, de duur van het abonnement en de eventuele voorwaarden van een abonnement.

 

Hierdoor zou je zelfs ervoor kunnen kiezen om meerdere kranten te proberen. Stel dat je nog twijfelt tussen een Volkskrant abonnement of een abonnement op de Telegraaf. Dan zou je eerst een proef kunnen nemen op de een en daarna op de ander.

 

Niet alleen het gemak van het online vergelijken en de proefabonnementen is ideaal. Deze test abonnementen zijn in de meeste gevallen ook nog eens heel goedkoop en kun je voor een paar euro al een paar weken van een krant of tijdschrift naar keuze genieten.

Categories: Lifestyle