Wellicht is het niet je eerste beslissing op het moment dat je aan het bouwen of verbouwen bent, maar het is zeker wel van belang. Namelijk, de plintkeuze in je woning.  Plinten kopen is een leuke en bijzondere klus tijdens het verbouwen. Net als mensen zijn deze er namelijk in vele soorten en maten. Hierbij past niet elke plint namelijk bij elke vloer en elke interieurstijl. Plinten hebben namelijk, direct en indirect, invloed op jouw complete uitstraling voor het interieur. In deze blog worden een aantal stijlelementen van de plinten behandeld.

Soorten plinten

De keuze is reuze, het is een vaak genoemde uitspraak maar in het geval van plinten is het ook daadwerkelijk waar. Helaas is het bewezen dat mensen eigenlijk heel slecht zijn in het kiezen als er te veel keuze is. Om deze redenen en om het iets minder ingewikkeld te maken beperk ik mij in deze blog tot 6 soorten plinten. Namelijk, de gladde plint, luxe plint, kraalplint, monumentenplint en de waalplint.

Hierbij heeft de gladde plint een strakke uitstraling, geniet de kraalplint van een klassiek contour en is de luxe plint een elegante variant. Hierbij is het vooral belangrijk dat je voor jezelf nagaat wat voor soort interieurstijl heb ik of welke zou ik willen hebben. Zo passen de verschillende soorten plinten in zeer diverse interieurstijlen.

Plinten

Van links naar rechts: waalplint, gladde plint, kraalplint, luxe plint, monumentenplint en sierplint.

Maten van de plint

De hoogte van uw muurplint is erg belangrijk voor de sfeer. Hoe hoger de plint hoe prominenter dit stijlement aanwezig is. Hierbij wordt er vaak de vuistregel gehanteerd: hoe hoger het plafond hoe hoger de plint. Als u zit te twijfelen welke maat bij jouw woning past, dan kun je ook altijd eerst even een proefstukje aanvragen.

Van oudsher uit kwamen hoge plinten veelal voor bij herenhuizen uit de jaren ’30, maar deze zien we de laatste jaren steeds vaker terugkomen. De plint is een vaak geziene gast in een kamer en suite. Een Kamer en suite is de combinatie van een voor- en achterkamer, welke vaak wordt gescheiden door middel van één of twee schuifdeuren. Wil je meer weten over het op maat laten maken van een kamer en suite, klik dan op de link.

 

Categories: Blog