Mogelijke planning voor de schoolvakantie

Wanneer de vakantie zover is, heeft u vaak al een aantal dingen op de planning staan. In dit artikel zullen wij een aantal mogelijke activiteiten voor de schoolvakantie van 2019 voor u uitlichten. De schoolvakantie van 2019 zullen als volgt verdeelt zijn: Noord heeft vakantie van 22 juli tot en met 3 september. Regio Midden Nederland heeft vakantie van 8 juli tot en met 20 augustus en Zuid Nederland heeft vakantie van 15 juli tot en met 27 augustus.

frog-830869_640

Kinderen

Wanneer u kinderen heeft is het over het algemeen gebruikelijk om vroeg in het jaar al een planning te hebben voor de activiteiten. Er zijn tal van activiteiten in Nederland die geschikt zijn voor kinderen. Aan de hand van de leeftijd van uw kinderen kunt u de activiteit bepalen. Het bezoeken van pretparken, dierentuinen, musea of bezienswaardigheden zijn de meest voorkomende activiteiten die gedaan worden in een vakantie. Het bezoeken van musea met kleine kinderen is echter geen aanrader en dus zijn hier tal van andere mogelijkheden voor. Zoek zelf eens het internet af om te kijken voor een activiteit voor de leeftijdscategorie van uw eigen kinderen.

Daarnaast kunt u uw kinderen ook prima zelf vermaken tijdens de zomervakantie. Maak een planning samen met uw kinderen van ‘s ochtends tot ‘s middags. Dit kan buitenshuis maar bijvoorbeeld ook in de tuin. Zo kan je – als het lekker weer is – een zwembadje opblazen, een glijbaan of zelfs een trampoline neerzetten. Het laatst genoemde vinden kinderen vaak het leukst om te doen, aangezien er meerdere kinderen tegelijkertijd zichzelf kunnen vermaken. Hier vind je diverse trampolines tegen een zeer schappelijke prijs!

Vakantie

In de schoolvakanties is het het drukst op het gebied van het aantal boekingen voor vakanties in het binnen- en buitenland. Doordat er een economische crisis heeft plaatsgevonden in de wereld zijn de lengte van de vakanties en bestemmingen hierop aangepast. De vakanties in het buitenland worden korter en deze worden ook over het algemeen minder geboekt. Ook zijn het aantal binnenlandse vakanties gestegen. Dit komt omdat de kosten hiervan over het algemeen minder zijn dan die van buitenlandse vakanties, want de reis is natuurlijk een stuk gemakkelijker te realiseren.

Accommodatie

Het is goed om vooraf rekening te houden met drukte en daarom moet je tijdig op zoek gaan naar de juiste vakantie locatie. Een villa op Ibiza zal in de meeste gevallen snel volgeboekt zitten aangezien het enorm populair is. Bekijk vooraf welk budget je over hebt voor een accommodatie en check hierna pas de beschikbare opties. Zo ben je nooit naar iets op zoek wat niet behapbaar is.

 

Categories: Lifestyle