Persoonlijke alarmering, wellicht gaat er nu een belletje bij je rinkelen en wellicht weet je nog niet zo goed wat het is. Persoonlijke alarmering biedt veiligheid aan ieder die zich in een onaangename situatie bevindt en zich onveilig voelt. Iedereen heeft het wel eens meegemaakt, je loopt alleen in de stad en denkt bij jezelf: “ik voel me niet zo veilig”. In de praktijk valt het achteraf vaak mee, maar voor mensen die in de risicocategorie zitten kan het zeker goed zijn om iets bij je te hebben wat direct hulp biedt. Ook voor de ouderen die vaak alleen thuis zitten, biedt persoonlijke alarmering een uitstekende oplossing. Met een speciale app staat u altijd in verbinding met de juiste hulpverlening. Deze hulpverlening kan bestaan uit; collega’s, BHV’ers, landelijke hulpdiensten zoals de politie of onze eigen mobiele surveillance.

Hoe werkt het?

Het systeem werkt in 4 eenvoudige stappen die ervoor zorgen dat u zich weer veilig kan voelen. Hierbij is de eerste stap de exacte locatie bepalen. Met behulp van GPS en IPS kan op elk moment en op elke locatie jouw precieze locatie worden bepaald. Het unieke aan dit systeem is dat het zowel op verdieping-als kamerniveau kan worden bepaald.

De tweede stap is het daadwerkelijke alarmeren. Na het slaan van de paniekknop, die ook werkt als je scherm vergrendeld is, luistert de centralist van onze servicecentrale gelijk mee ter verificatie. Terwijl er wordt meegeluisterd, is de hulpverlening al onderweg. Deze knop kan in de vorm komen van een hangertje rondom de nek, een app op je telefoon of een button die aan je kleding bevestigd is.

Tijdens de 3de stap is hulp onderweg. Als de app in risico modus staat, maakt de app automatisch alarm als er niet voldoende beweging meer gedetecteerd wordt. Mocht je bijvoorbeeld bewusteloos raken in geval van een calamiteit, dan wordt automatisch alarm geslagen. De laatste stap is het stukje rapportage. Hiermee kunt u te alle tijden zien wie de app heeft gebruikt, wanneer de app is gebruikt en welke alarmen er zijn gemeld. Wil je meer weten over deze unieke manier van persoonlijke beveiliging, klik dan op de link van personenalarmering.

Categories: Blog